Annonce

Influenza: Antallet af smittede fordobles hver uge

Er du også en af dem, der er blevet ramt af influenza? Så er du ikke alene. Andelen af folk, der bliver smittet, fordobles fra uge til uge. Læs med her og få nogle råd til, hvordan du kan lindre dine symptomer.

De sidste to år har influenza næsten været helt fraværende. Det skyldes de gentagne nedlukninger af samfundet på grund af corona. Det er dog ved at blive ændret, og andelen af folk, der får influenza, fordobles fra uge til uge.

Læs også: Er det influenza?

Som regel begynder influenzaforekomsten i Danmark at stige i slutningen af december, men denne sæson er den kommet sent i gang. Det er derfor først i løbet af de sidste uger, at andelen af smittede er begyndt at stige eksplosivt. De fleste der smittes, bliver smittet af den influenza virus, der hedder A/H3N2. Det er en virus, der er inkluderet i sæsonvaccinen, men den er kendt for at ændre sig. Det er sket denne sæson, hvor der er set ændringer i virussen, hvilket kan betyde, at vaccinen har en nedsat effekt.

Læs også: 12 spørgsmål om influenza og vaccination

5 gode råd til at lindre influenza

Er du en af dem der er blevet smittet med influenza, så får du her fem gode råd til, hvordan du kan lindre dine symptomer.

  1. Drik meget væske: Imens du har influenza, bør du drikke meget vand, så du undgår at blive dehydreret. Man taber nemlig meget væske, når man har feber, som er et af sygdommens typiske symptomer.
  2. Undgå alkohol og rygning: Man bør gå en stor bue udenom cigaretter og alkohol, da dette kan forlænge sygdomsperioden.
  3. Ro: Imens sygdommen står på, bør du holde dig i ro, gerne i sengen. Bliv derfor inden døre og forkæl dig selv. På den måde undgår du forhåbentligt også at smitte andre.
  4. Smertestillende: Tag febernedsættende og smertestillende medicin, såsom panodiler for at lindre de ubehagelige symptomer. Følg altid anvisningerne i indlægssedlen. Husk dog stadig at holde dig i ro, selvom du får det bedre, efter du har taget medicinen.
  5. Søvn: Sørg for at sove meget, da søvn styrker vores immunforsvar. Hvis du hoster meget, og derfor ikke kan sove, så tag eventuelt hostemedicin.

Få flere nyheder i Netdoktors nyhedsbrev


Kilde: ssi.dk , Netdoktors egen artikel: Influenza

Sidst opdateret: 22.03.2022

Annonce