Annonce

Kronisk syge rammes af flere sygdomme

Et stigende antal patienter med kronisk sygdom rammes af flere andre uventede sygdomme, viser ny forskning fra Defactum i Region Midtjylland, der tidligere hed Center for Folkesundhed og Kvalitetsudvikling.

Kronisk syge får flere uventede sygdomme

For eksempel har gigt- og lungelidende KOL-patienter mere end dobbelt så stor risiko for at få ryglidelser og psykiske sygdomme, ligesom patienter med leddegigt har dobbelt så stor risiko for at lide af migræne eller en psykisk lidelse.

Det danske sundhedsvæsen er stærkt specialiseret, og systemet kommer således ofte til kort, når patienter med flere langvarige sygdomme skal i behandling, fordi behandlingen for flere sygdomme nærmest bliver et uoverskueligt fuldtidsarbejde for pågældende patienter.

Læs også: Tips til rejsende med kroniske sygdomme

Som følge af dette øges risikoen for, at patienterne får bivirkninger, fordi de behandles med mange forskellige præparater:

- Mange ældre med gigt får for eksempel præparater mod smerter, som sammen med blodtrykssænkende medicin let giver dehydrering. Derfor er det vigtigt, at medicinen koordineres, siger Finn Breinholt Larsen, der er en af forskernes bag studiet.

FÅ FLERE VIGTIGE NYHEDER OM DIN SUNDHED HER!


Kilde: DR.dk

Sidst opdateret: 04.04.2016

Annonce