Annonce

Nu tilbydes influenzavaccine også til sundhedspersonale

Influenzavaccinen tilbydes hvert år til særligt udsatte personer. I år omfatter den betegnelse en endnu større gruppe mennesker. På grund af corona vil sundhedspersonale nemlig også blive tilbudt årets influenzavaccine.

Er du læge, sygeplejerske, hjemmehjælper eller på anden måde ansat i pleje- og sundhedssektoren, så kan du nu gå ned på apoteket eller til lægen og få en gratis influenzavaccine. Som noget nyt tilbydes vaccinen nemlig til personale i det danske sundhedsvæsen.

Tilbuddet om gratis vaccination mod influenza bliver udvidet til også at omfatte sundheds- og plejepersonale på grund af corona-situationen. Det oplyser Statens Serum Institut, der også giver tre grunde til, hvorfor netop sundhedspersonalet kan få den gratis vaccine:

  1. Det er vigtigt at beskytte sundhedspersonale mod influenza, fordi de dagligt er sammen med mennesker i risikogruppen.
  2. Ved at vaccinere sundhedspersonale beskytter man de udsatte borgere, som de ansatte har kontakt med.
  3. Det kan understøtte modstandsdygtigheden i sundheds- og plejesektoren at vaccinere personalet mod influenza.

Læs også: Corona gør influenzavaccine ekstra vigtig

Flere udsatte grupper

Sundhedspersonalet er ikke den eneste gruppe, der tilbydes en gratis influenzavaccine. Der findes grupper af mennesker, der er særligt udsatte for at få et voldsomt forløb med influenza. Derfor tilbydes disse grupper også en gratis influenzavaccine.

Du kan blive vaccineret mod influenza gratis, hvis:

  • du er over 65.
  • du er gravid i 2. eller 3. trimester.
  • du lider af kroniske sygdomme, for eksempel lungesygdomme eller diabetes.
  • du er førtidspensionist.
  • du er svært overvægtig.

Statens Serum Institut har lavet en fyldestgørende liste over grupper, der er omfattet af tilbuddet om en gratis influenzavaccine. Den kan du se her.

Læs også: Corona-antistof-test: Hvad, hvem og hvordan?

Vaccine er ekstra vigtig i år

På grund af coronavirus er vaccinen ekstra vigtig i år. Det skyldes, at influenza og corona er en rigtig dårlig cocktail, hvis man får det på samme tid. De samme personer, der er ekstra udsat i forbindelse med corona, er også dem, der er ekstra udsat i forbindelse med influenza. Hvis en særligt udsat person smittes med corona og influenza samtidig, kan forløbet blive meget alvorligt.

Vaccinen kan både mindske risikoen for at blive smittet med influenza og for at få et særligt hårdt forløb, hvis man alligevel skulle blive smittet.

Du kan blive vaccineret hos lægen og på apoteket.

Få flere nyheder om sundhed i Netdoktors nyhedsbrev


Kilder: Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen

Sidst opdateret: 07.10.2020

Annonce