Annonce

Nyt magasin om ADHD

Har du ADHD, eller kender du en med diagnosen? Så læs med her. Netdoktor er netop udkommet med et nyt magasin, der sætter fokus på diagnosen.

Netdoktors nye magasin går i dybden med, hvad ADHD er, og hvordan det kommer til udtryk. Psykiater Jakob Ørnberg sammenligner for eksempel ADHD-hjernen med en bærbar computer, der nogle gange går i dvale for at spare på strømmen. Han forklarer, hvordan det påvirker opmærksomhed og fokus med mere i artiklen “ADHD-hjernen går på standby”. Vi rydder også op i myterne om ADHD, og så kan du læse om Camilla, der fortæller, hvordan hun bruger styrkesiderne ved ADHD i et kreativt fag.

Konsekvenser ved uopdaget ADHD

I løbet af de seneste ti år er der sket en fordobling i antallet af voksne, der er i behandling for ADHD. Det skyldes blandt andet, at der er kommet mere fokus på tilstanden, så flere nu bliver fundet og kommer i behandling. Det er godt nyt, for det kan have konsekvenser at gå rundt med uopdaget ADHD. Statistisk set har personer med uopdaget ADHD for eksempel flere psykiske diagnoser, kortere uddannelse og lavere indkomst. Det koster både for den enkelte og for samfundet, nærmere bestemt knap tre milliarder årligt. Det kan du læse mere om i artiklen "Uopdaget ADHD koster penge og livskvalitet", hvor psykiater Anne Philipsen fortæller om det.

Behandlingsmuligheder for ADHD

I magasinet kan du også læse om behandling af ADHD med både medicin, læring om tilstanden og håndteringsstrategier, der skal skabe struktur i hverdagen. Det kan du gøre i artiklen “Sådan kan ADHD behandles” med psykiater Anne Philipsen. Du kan også se videoen “Sådan bruger du din energi rigtigt”, hvor vi guider dig til at fordele energien fornuftigt ud over dagen med tre simple trin.

Vi håber, at dette magasin om ADHD kan give dig noget viden, du kan bruge – uanset om du selv har ADHD eller er pårørende til én med ADHD.

Få flere nyheder i Netdoktors nyhedsbrev


Sidst opdateret: 11.04.2022

Annonce