Annonce

Nyt studie: Effektivt middel til små børn med atopisk eksem

Lider dit barn af atopisk eksem? Så læs med her. Et nyt studie kan måske bane vejen for, at et effektivt lægemiddel kan godkendes til brug hos mindre børn.

Et middel mod atopisk eksem, som netop er blevet testet på helt små børn, kan reducere symptomerne markant. Det viser et nyt studie. Indtil nu har der ikke været en effektiv behandling til de mange små børn, som rammes af atopisk eksem. I det nye studie er det blevet undersøgt om, midlet Dupilumab har effekt hos børn i alderen seks måneder til seks år, og det har givet positive resultater. Studiet er peer reviewed og udgivet i The Lancet.

Godkendt til store børn og voksne

Op mod hver femte danske spædbarn rammes af atopisk eksem, også kendt som børneeksem. Det er en kronisk hudlidelse, der viser sig ved tør hud og svært kløende eksem. Dupilumab er i forvejen godkendt til store børn og voksne, der lider af atopisk eksem, men det er ikke tidligere blevet testet på yngre børn. Studiet viser dog, at effekten er lige så god hos de små børn.

Over halvdelen oplevede positiv effekt

I studiet deltog 162 nordamerikanske og europæiske børn mellem seks måneder og seks år, der alle led af moderat til svær atopisk eksem. I løbet af 16 uger fik de enten Dupilumab eller placebo. Undersøgelsen viste, at over halvdelen af de børn, der deltog i studiet, oplevede, at deres symptomer blev reduceret med 75 procent. Dermed blev deres kløe reduceret, og heraf fik de en bedre nattesøvn.

Dupilumab er endnu ikke blevet godkendt til små børn, men Jacob Pontoppidan Thyssen, der er professor og overlæge på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, forventer, at det vil blive godkendt på baggrund af dette studie, fortæller han til videnskab.dk.

Fakta om atopisk eksem

  • Atopisk eksem er en kronisk hudsygdom, der er karakteriseret ved tør hud og svært kløende eksem.
  • Atopisk eksem kaldes også børneeksem, men det er ikke kun børn, der lider af sygdommen.
  • Op mod 10 procent af voksne og 20 procent af børn lider af atopisk eksem.
  • Atopisk eksem kan behandles med cremer eller tabletter, der hæmmer aktiviteten i immunforsvaret.
  • Hvis man har atopisk eksem, er det vigtigt, at man smører huden med en fed, uparfumeret fugtighedscreme mindst to gange dagligt.

Få flere nyheder i Netdoktors nyhedsbrev


Kilder: videnskab.dk, Netdoktors egen artikel om atopisk eksem

Sidst opdateret: 31.10.2022

Annonce