Annonce

Online tilbud skal hjælpe unge til bedre mental sundhed

Flere børn og unge kæmper med tristhed, angst og ensomhed. Derfor udvider Danske Regioner nu et internetbaseret tilbud til unge, hvor de kan få hjælp og råd om mental sundhed.

Antallet af børn og unge med angst eller depression er tredoblet de seneste 10 år, og dobbelt så mange søger i dag behandling i psykiatrien end i 2007.

Fra den 1. januar udbreder Danske Regioner en online hjælp til børn og unge i alderen 13-20 år, der oplever en psykisk mistrivsel. Hjælpen findes på hjemmesiden Mindhelp.dk, der blev lanceret i 2016, og som blev udviklet af Region Syddanmark. Hjemmesiden bliver nu landsdækkende, og det betyder, at der kommer mere indhold i form af blandt andet podcasts, og at børn og unge i hele landet kan søge deres lokale rådgivningstilbud frem på siden.

Læs også: Når børn bliver deprimeret

Forebyggelse af svære psykisk problemer

Med Danske Regioners online tilbud kan børn og unge anonymt få viden om og råd til at styrke deres mentale sundhed fra professionelle fagfolk.

- Vi skal hjælpe børn og unge i god tid, så vi kan nå at forebygge, at mistrivsel udvikler sig til større psykiske problemer, der vil følge dem resten af livet. En god mental sundhed blandt børn og unge er afgørende for deres trivsel nu og i fremtiden, fortæller Sophie Hæstorp Andersen, Formand for Psykiatri- og Socialudvalget i en pressemeddelelse.

Få flere nyheder om sundhed i Netdoktors nyhedsbrev


Kilder: Danske Regioner og Sundhedsstyrelsen.

Sidst opdateret: 01.01.2019

Annonce