Annonce

Sådan kan du lindre influenza-symptomer

En løbende næse, dunkende hovedpine og feber er nogle af de symptomer, man udsættes for, hvis influenzaen rammer. Her får du fem gode råd til, hvordan du kan forsøge at lindre ubehaget.

Den kolde vinter er sæson for influenza, som normalt varer 3-5 dage, og det er som regel ikke nogle behagelige dage. Influenza skyldes en virus og kan derfor ikke behandles med penicillin. Man må derfor udholde sygdommens ubehagelige symptomer. Dog kan man selv prøve at lindre dem bedst muligt.

Læs også: 12 spørgsmål om influenza og vaccination

5 gode råd til at lindre influenza

1. Drik meget væske: Imens du har influenza, bør du drikke meget vand, så du undgår at blive dehydreret. Man taber nemlig meget væske, når man har feber, som er et af sygdommens typiske symptomer.

2. Undgå alkohol og rygning: Man bør gå en stor bue udenom cigaretter og alkohol, da dette kan forlænge sygdomsperioden.

3. Ro: Imens sygdommen står på, bør du holde dig i ro, gerne i sengen. Bliv derfor inden døre og forkæl dig selv. På den måde undgår du forhåbentligt også at smitte andre.

4. Smertestillende: Tag febernedsættende og smertestillende medicin, såsom panodiler for at lindre de ubehagelige symptomer. Følg altid anvisningerne i indlægssedlen. Husk dog stadig at holde dig i ro, selvom du får det bedre, efter du har taget medicinen.

5. Søvn: Sørg for at sove meget, da søvn styrker vores immunforsvar. Hvis du hoster meget, og derfor ikke kan sove, så tag eventuelt hostemedicin.

Læs også: Forkølelse eller influenza: Bør mit barn blive hjemme?

Det er muligt at blive vaccineret mod influenza. Virussen varierer dog fra år til år og ligeså gør vaccinen. I år er der dog en del, som er blevet ramt af en influenzatype, som sæsonens vaccine desværre ikke beskytter imod.

Få flere nyheder om sundhed i Netdoktors nyhedsbrev


Kilder: Statens Serum Insitut og Netdoktors egne sider: Influenza og Vaccine mod influenza.

Sidst opdateret: 12.02.2018

Annonce