Annonce

Sådan lindrer du diarré


Diarré skyldes som oftest en virus eller bakterie og er yderst smitsom. Men hvad stiller man op, hvis uheldet er ude? Her får du speciallægens anvisninger.

Diarré er kroppens egen måde at skille sig af med noget uønsket på. Der er tale om diarré, hvis man har tre eller flere tynde afføringer per dag, som ofte er ledsaget af opkastninger og feber.

Læs også: 5 typiske årsager til diarré

Hvad kan jeg gøre?

Har du diarré, er det vigtigt at erstatte væsketabet. Det er ikke så vigtigt, hvad man indtager, men det er en god idé at indtage drikke, der har et højt sukker- og saltindhold, da disse hjælper kroppen med at erstatte de salte, som kroppen af mistet. Det er desuden en myte, at cola kan kurere diarré, da den brune væske er for sød – og i værste tilfælde kan forværre situationen.

Ønsker du at lindre, er syrlige mælkeprodukter som A38 og cultura gode produkter, fordi de er milde mod den hårdtprøvede mave og kan styrke tarmens naturlige bakterieflora.

Kan jeg bruge medicin mod diarré?

Diarré går som oftest over af sig selv inden for få dage, og derfor er det som regel nok at se tiden an og sørge for at drikke nok væske (3-4 liter dagligt). Der findes midler, der kan mindske diarré, men disse bør ikke anvendes uden omtanke. Kontakt eventuelt din læge, hvis du mener, at du har behov for stoppende medicin.

Læs også: Mange rammes af irritabel tyktarm

Hvornår skal jeg være bekymret?

Oplever du blod eller pus i afføringen, bør du kontakte din læge.

Derudover kan diarré kan give væskemangel, hvis man ikke sørger for at kompensere for den tabte væske. Væskemangel viser sig ved tørre slimhinder, mørk, grumset og sparsom urin samt generel udmattelse og døsighed.

Er du bekymret for, om du har væskemangel som følge af diarré, bør du straks drikke ligeligt væske samt kontakte din læge.

Få flere nyheder fra Netdoktor her ..

Sidst opdateret: 28.11.2016

Annonce