Føler du dig ekstra hårdt ramt på humøret i disse dage? Så er du med al sandsynlighed ikke den eneste. Et nyt dansk registerstudie fastslår nu, at skiftet til vintertid påvirker humøret og udløser flere depressioner.
Det er almindeligt kendt, at nogle personer får en såkaldt vinterdepression i løbet af vintersæsonen, men nu viser et nyt studie, at antallet af depressioner stiger med hele otte procent kort efter overgangen til vintertid. Det skriver det uafhængige sundhedsmedie Dagens Medicin.
Et nyt dansk registerstudie fastslår, at antallet af personer, der får stillet diagnosen depression på et af landets psykiatriske hospitaler, stiger med hele otte procent i den måned, der følger lige efter overgangen til vintertid.
- *" ... at der ligefrem sker et hop i antallet af depressioner efter overgangen til vintertid, det er ny viden", udtaler lektor ved Aarhus Universitetshospital i Risskov, Søren D. Østergaard, til Dagens Medicin.
Læs også: 9 symptomer på depression
Når vi skifter til vintertid, flyttes en times dagslys fra klokken 17-18 til klokken 7-8 om morgenen. Det betyder, at færre får gavn af solens stråler, og det kan være årsagen til, at flere får en depression på denne tid af året.
Er du en af de mange danskere, der føler sig trist, modløs og nedtrykt? Så tag Goldbergs depressionstest, og få svar på, om der er tegn på, at du er deprimeret.
Tag Goldbergs depressionstest her!
Du kan også bruge skalaen til at se fra uge til uge, om du gør fremskridt under en behandling for depression – hvad enten du får medicinsk eller terapeutisk behandling.
Bemærk dog, at denne test ikke er et diagnoseredskab, og skalaen må derfor ikke opfattes som erstatning for professionel hjælp.
Få vigtige nyheder om din sundhed her
Kilde: Dagens Medicin
Sidst opdateret: 07.11.2016