Annonce

Smertestillende medicin skaber debat

Medicinen tramadol har tidligere været markedsført som værende mindre vanedannende end andre morfinpræparater. Eksperter påpeger nu, at det kan give falsk tryghed.

Omkring 300.000 danskere bruger i dag smertestillende medicin med midlet tramadol, som er et syntetisk morfinpræparat. Tramadol har været markedsført som mindre farligt end andre morfinpræparater, når det kommer til risikoen for at udvikle afhængighed. I DR2-dokumentaren ‘Morfinpillens skyggeside’ påpeger flere læger, at der ikke er hold i den påstand.

Gitte Handberg, specialeansvarlig overlæge på Smertecenter Syd på Odense Universitetshospital og formand for Dansk Smerteforum, fortæller i Politiken.dk,

Tramadol er mindst lige så vanedannende som alle andre morfinpræparater. Det er hverken værre eller bedre. Alle vil – efter brug af tramadol i 2-3 uger – blive fysisk afhængige.

Medicinhåndbog har ændret info

Hjemmesiden Medicin.dk, som varetages af lægemiddelindustrien, har ændret informationen om tramadol, så der står nu den samme advarsel som ved andre morfinpræparater.

Lægemiddelstyrelsen: ingen grund til ændring

Lægemiddelstyrelsen har ikke set nogen grund til at ændre i de oplysninger, der er om produktet på baggrund af de tilgængelige informationer. Det fortæller overlæge Doris Stenver fra Lægemiddelstyrelsen til DR.dk.

Dokumentaren ‘Morfinpillens skyggeside’ bliver sendt på DR2 mandag d. 12. juni og kan ses her på DR.dk frem til 11. juli 2017.

Få flere nyheder om sundhed i Netdoktors nyhedsbrev


Kilder: Politiken.dk og DR.dk

Sidst opdateret: 12.06.2017

Annonce