Annonce

Tre ud af fire i fertilitetsbehandling får barn inden for 5 år


’Hvor stor er vores chance for at få et barn?’ og ’Hvor lang tid vil det tage?'. De to spørgsmål stiller de fleste par, når de påbegynder fertilitetsbehandlingen, og nu ser det ud til, at et nyt dansk studie kan give et kvalificeret svar.

Forskere fra Københavns Universitet og Hvidovre Hospital har nemlig undersøgt 20.000 par i fertilitetsbehandling mellem 2007 og 2010, og her viste det sig, at 57 procent fik et barn inden for to år, og at tre ud af fire par i behandling fik et barn inden for fem år.

Det er vist, at fertilitetsbehandling er effektivt, men håbet er, at dette studie vil gøre det nemmere for læger at rådgive de enkelte par om netop deres chancer for at opnå graviditet.

Sara Sofia Malchau, æge og ph.d.-studerende fra Obstetrik og Gynækologi ved Hvidovre Hospital fortæller:

- Traditionelt set har man i fertilitetsbehandlinger gjort succesrater op i behandlingsforsøg, men det siger ikke så meget om de langsigtede chancer for at få et barn. De tal har vi skaffet ved at hente data fra nationale registre, så vi ikke bare får den samlede chance for at få et barn efter behandling, men også hvad chancerne er for at få et barn ved naturlig befrugtning for alle par, der har været i fertilitetsbehandling.

I undersøgelsen skelnede man ikke mellem, om graviditeten blev opnået ved hjælp af fertilitetsbehandling, eller om det skete naturligt, mens parrene var i behandling.

FÅ FLERE GRATIS NYHEDER FRA NETDOKTOR HER!


Kilde: Videnskab.dk

Sidst opdateret:

Annonce