Annonce

Hårtab og skaldethed – sådan kan du behandle det

Skaldethed eller hårtab er en meget udbredt lidelse og er i mange tilfælde arveligt betinget – det kaldes ”Androgen Alopecia”. Hårtab og decideret skaldethed er mest udbredt hos mænd, men også kvinder får hårtab – og ofte er hårtabet forbundet med stress. Årsagerne og udviklingen kan være forskellig – nedenfor kan du læse om baggrunde, og hvad du kan være opmærksom på ved behandling.

Hos de fleste mænd opstår hårtabet som standardmønster. Det starter normalt med høje tindinger og måne, for så at slutte op i et M-formet mønster. Risikoen for, at mænd udvikler hårtab, stiger med alderen, men behandling er mulig, uanset hvor gammel man er.

Hos kvinder er hårtabet mere diffust og ofte lokaliseret over issen, almindeligvis uden total skaldethed. Omkring en tredjedel af kvinder oplever hårtab på et tidspunkt i deres liv, men blandt kvinder i overgangsalderen lider op imod to tredjedele af hårudtynding eller skaldede pletter.

Tag vores test om hårtab HER.

Diagnosticering og behandling

Det anbefales, at du søger vejledning hos din frisør eller får dit hår undersøgt under mikrokamera for at undersøge stadiet af hårtab, årsag og diagnose. Ud fra diagnosen kan optimal behandlingsform defineres og fastlægges. Hvis dit hårtab er markant, bør du søge læge. En læge kan med sikkerhed fastslå, om du lider af arveligt betinget hårtab, eller om det skyldes andre årsager.

Du kan også søge hjælp hos de dermatologer, som er specialister inden for behandling af hårbunden. Ofte kan man dog også få god vejledning på apoteker, hos Matas eller andre helsebutikker. Der er det oplagt at starte med en behandling, inden man kaster sig ud i større indgreb, og ofte kan behandling give resultater inden for 2-3 måneder. Køb serumprodukt til behandling af hårtab her.

Tiden er en vigtig faktor, når man kæmper med skaldethed. En del behandlinger bør sættes ind, før hårsækkene er helt døde/hentørret. Er hårsækkene døde, kan behandling være for sent, hvorefter hårtransplantation kan være eneste alternativ.

Læs også:

Annonce