Brevkasse

Spørgsmål   Afhængighed og misbrug

Spørgsmål: Bliver man steril af at tage ketamin?

Hej Netdoktor.

Her for et års tid siden begyndte jeg at eksperimentere med stoffet ketamin.

Jeg havde en periode hvor jeg indtog stoffet ca. 6-7 gange inden for et par måneder vil jeg tro og jeg havde faktisk ikke rørt det siden dengang, men her sidste weekend kom jeg sgu til at indtage ca. halvandet gram fordelt indover en weekend, hvilket jeg nu har det super skidt med.

Efterfølgende har jeg nemlig læst mig til, at relativt små doser ketamin gør mænd sterile, hvilket jeg i høj grad ikke ønsker at være og vil derfor hører om jeg kan forvente permanente skader der gør at jeg ikke er i stand til at få børn.

På forhånd tak.

Mvh En spørger

Svar:

Kære Spørger,

Ketamin er et medicinsk præparat som man bruger i forbindelse med bedøvelse af mennesker som skal opereres eller bedøves på ulykkessted f.eks. ved trafikulykke. Det kan i mindre doser virke smertestillende.

Der foregår forskning hvor man undersøger om ketamin kan bruges i behandling af depression eller klyngehovedpine. Det findes enten som hvidt pulver eller klar væske. Ved misbrug indtages det typisk ved snifning eller rygning. Rusen varen ½-4 timer med syns- og hørehallucinationer, manglende kontrol over sin krop og man kan ikke føle smerter. Varigheden af rusen afhænger af indtagelsesmåden. Forgiftning med stoffet kan give mareridtslignende oplevelser, høj puls og alvorlig temperaturstigning.

Ved regelmæssigt brug er der risiko for udvikling af tolerans hvilket vil sige man skal have større og større dosis for at opnå en virkning. Man kan blive afhængig af ketamin.

Der er ikke kendskab til at netop mænds fertilitet direkte forringes.

Hvis man har et forbrug af ketamin eller andre stoffer er der god hjælp at hente hos misbrugsrådgivningen.

Venlig hilsen,

Ole Laursen-W.

Speciallæge i almen medicin.


Besvarede spørgsmål under chat

Spørgsmål Besvaret
Kan man arve afhængighed?

2023-05-16 | 08:33

Bliver man steril af at tage ketamin?

2023-02-6 | 23:39

Druk er ikke ufarligt

2020-10-11 | 14:30


Du har fravalgt en eller flere cookies, hvilket kan påvirke visse udvidede funktioner på siden.