Annonce

Hvordan kontrollerer jeg mit alkoholindtag

Spørgsmål

Hej Netdoktor,

Jeg har længe gået med et problem de sidste 1-2 år.

Når jeg drikker alkoholiske drikke, så synes jeg det er svært at stoppe igen. Jeg har det som om at når jeg drikker, så har jeg lyst til at drikke mig "fuld".

Jeg har svært ved at nyde alkoholiske drikke uden af ville drikke mig fuld. Hvad kan jeg gøre, for at nyde alkohol til fødselsdage osv? - altså uden at have lyst til at drikke mig fuld, og være upassende.

Mvh En spørger

Dreng/mand, 19 år, 181 cm, 80 Kg

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar

Kære spørger:

Tak for din mail i hvilken du fortæller, at det er vanskeligt for dig at stoppe med at drikke alkohol, når du først er begyndt. Du vil gerne kunne drikke et par glas ved sociale lejligheder uden at drikke dig fuld og opføre dig upassende.

Du skal vide, at dit problem er meget normalt og at brevkassen tidligere har modtaget lignende spørgsmål. Du kan læse lidt mere om alkohol her:

https://www.netdoktor.dk/stimulanser/alkohol.shtml

Jeg har været i arkivet og fundet et tilsvarende spørgsmål fra en spørger, der drak for meget. Du finder spørgsmål og svar her:

https://www.netdoktor.dk/brevkasser/arkiv/200927.htm

Siden dette spørgsmål blev besvaret, er der kommet et nyt medikament på markedet. Præparatet hedder Selincro. Navnet er en sammentrækning af ordene "select intake control" - altså "vælg kontrol over indtaget".

Med andre ord: tag ansvar og vælg, hvor meget du vil drikke. Det er næppe nogen mirakelkur men kan være en hjælp - men det gør det ikke alene. Man skal selv yde en stor indsats for at få styr på problemet - som du vil forstå at besvarelsen fra arkivet.

Og derudover bør man huske på, at der er bivirkninger ved al medicin, og naturligvis også ved selincro.

Du kan læse mere om præparatet her:

http://pro.medicin.dk/Medicin/Praeparater/7249#a380

Husk: max 5 genstande på en gang. God fest.

Hans Mørch

speciallæge i psykiatri.

Sidst opdateret: 02.05.2018

Annonce