Annonce

Har min kæreste forhudsforsnævring?

Spørgsmål

Kære Netdoktor,

Lige siden jeg var i seng med min kæreste første gang for nu 11 måneder siden, har jeg haft et spørgsmål omkring hans penis/forhud. Det er første gang jeg støder på dette problem, og jeg ved ikke hvad det er skønt mange googlesøgninger. Det er et smertehelvede for ham når jeg prøver at trække hans forhud lidt tilbage.

Dette har selvfølgelig afholdt mig fra at gøre det, men jeg kan mærke at det bliver et større og større problem for mig i forhold til frihed mht. sex, berøring osv. Hans penis har en del forhud, og denne er ofte trukket helt ud over penis - jeg kan ikke rigtig forklare det, men der er ca. en cm. forhud udfra selve hans glans, hvor der blot er 'blød' hud, der danner en lukket spids.

Vi kan kun have sex liggende i ske, da det gør ondt for ham, hvis jeg sidder ovenpå. Jeg har flere gange prøvet at røre penis, men lige så snart jeg kommer til at lave en manøvre der på måde eller anden får forhuden til at 'omplacere' sig lidt, råber han op som i et oprigtigt smerteskrig. Han holder ofte nedefra på penis og skubber forhuden op under ex oralsex.

Jeg har set hans forhud halvt nede omkring glansen efter sex, men ellers er han meget påpasselig og skal bruge begge hænder til at tage underbukser på - holder penis med den ene, hiver op med den anden. Det virker på ham som om dette har varet hele hans liv, og er en tilvænning fra hans side.

Jeg synes ikke det lyder som forhudsforsnævring når jeg læser om det, men jeg ved virkelig heller ikke, hvad det ellers kunne være. Jeg er bekymret for hvad det er, da jeg bestemt ikke mener at han skal gå rundt med smerter.

Jeg er også bange for at det kan blive et problem på længere sigt i forhold til vores sexliv, da det er meget begrænset, hvad vi kan tillade os. Jeg håber I har et svar, så må jeg på en eller anden måde finde ud af at fortælle ham, at jeg er bekymret...

Det er et meget sårbart emne.

Hilsen den begrænsede kæreste

Pige/kvinde, 20 år, 168 cm, 70 Kg

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar

Kære Kæreste

Det du beskriver lyder som om din kæreste har forhudsforsnævring (phimosis), sådan en forsnævring kan sidde på den indre del af forhuden og derfor ikke være umiddelbar synlig.

Det kan give rigtig mange og smertefulde problemer i forbindelse med sex.

Det er ofte medfødt og relativt hyppigt.

Mit forslag er, at din kæreste bliver henvist af sin praktiserende læge til urolog mhp behandling – ofte operation. Der er tale om et mindre indgreb som ofte vil medføre at glans vil blive helt eller delvist blottet, det kræver tilvænning men giver oftest meget gode resultater. Din kæreste skal efter min mening ikke finde sig i så mange seksuelle begrænsninger.

Det kan være meget grænseoverskridende at gå til lægen med denne type problemer, særligt for en ung mand, så måske skal han have lidt tid til at vænne sig til tanken.

Endelig er mange mænd meget følsomme i forhold til deres penis – rigtig størrelse, udseende osv. Jeg vil derfor foreslå ,at når du snakker med din kæreste om det får fremhævet at der ikke er noget galt med ham /hans penis, men at du ikke tænker at det er rimeligt, at han skal have smerter når problemet kan løses.

Vh

Nanna Franck

Urolog

Sidst opdateret: 15.08.2018

Annonce