Annonce

Børneorm – igen – igen

Spørgsmål

Hej.

Jeg har haft Børneorm hvert år de sidste mange år, og jeg forstår ikke hvorfor. Nogle gange får jeg det to gange om året. Jeg er derfor begyndt at blive bange for om det kan få konsekvenser for mig, da jeg lige har været igang med et forløb mod kronisk livmoderbetændelse, som jeg læste i dag at børneorm kan fører til.

Jeg vasker altid mit sengetøj på 60°, klipper mine negle og bruger håndsprit ofte, for at undgå det. Jeg synes det utroligt irreterne samt pinligt, når man en alder af 18 år stadig får børneorm. Jeg har nogle husdyr, herunder hund og kat, og er i tvivl om smitningen kan komme fra dem.

Derudover er vi 4 i husstanden og det er kun mig, som får det.

Er jeg bare en af de uheldige som skal have det resten af mit liv eller er der en grund til det forekommer hvert år.

Ps jeg bliver behandlet hvergang med 3 piller med 14 dages mellemrum.

mvh

En spørger

Pige/kvinde, 18 år, 165 cm, 66 Kg

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar

Kære spørger

Det er stærkt generende og ikke helt ufarligt at have børneorm. Fra endetarmsåbningen kan de trænge indt i skeden og give infektioner i underlivet, men også urinvejsinfektioner.

Infektionen kan ikke overføres fra hund og kat, men der kan være æg i pelsen, der kan stamme fra støv, hvor æggene kan overleve i flere uger.

De forebyggende foranstaltninger er mange: Brusebad, ikke karbad, skift af undertøj og sengetøj daglig, vask af undertøj, sengetøj, vaskeklude og håndklæder ved høj temperatur. Du er selv inde på, hvor vigtigt det er med håndhygiejne.

Når vi kommer til behandlingen, er det vigtigt, at hele husstanden på 4 personer behandles, som du er blevet det tidligere.

Da du har haft det gentagne gange er behandlingen nu med Vermox 6 behandlinger (1 pille) med en uges mellemrum.

Venlig hilsen

Dennis Raahave

Dr.med., ph.d.

Speciallæge i mave-tarmsygdomme

Sidst opdateret: 24.04.2019

Annonce