Annonce

Hvorfor ulidelig kløe ved anus?

Spørgsmål

Hej Netdoktor.

Jeg fik et problem, efter ca 6 måneder i Forsvaret (hvilket er 6 år siden nu), hvor jeg begyndte og få kløe mellem ballerne og specielt i numse-hullet.

Det går meget op og ned, men det er værst når det er varmt og jeg sveder mellem ballerne. Jeg har også et fysisk hårdt arbejde, hvor det er begyndt og blive et stort problem - det gør virkelig ondt, og svir og klør. Jeg føler jeg har prøvet alt, har prøvet at vaske mig selv bag i, flere gange om dagen i længere perioder, brugt diverse cremer i længere perioder.

Ved virkelig ikke, hvad jeg skal gøre og det bliver langsomt værre og værre. Har været til egen læge 2 gange, som gav mig en creme den første gang og en anden creme den anden gang men ingen hjalp.

Håber virkelig i kan give mig noget råd, det er slet ikke sjovt og arbejde med svie mellem baller og analt, når man har et arbejde hvor man går meget :-(

Mvh

En spørger

Dreng/mand, 26 år, 180 cm, 84 Kg

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar

Kære spørger

Du har kløe ved endetarmen, men også noget der samtidig svider og gør ondt. Du har foranstaltet god hygiejne, men det har ikke hjulpet. Det skal med det samme siges, at det kan være svært at finde ud af, hvad kløen skyldes.

Forskellige fødemidler som frugt, tomat, nødder og stærke krydderier kan medføre kløe. Den kan også have sin årsag i forskellige sygdomme, sukkersyge, hudlidelser og infektioner, f.eks. børneorm.

Desuden har det vist sig, at hvis man går rundt med en endetarm fyldt med afføring, vil det medføre afsondring af sekret, der vil kunne give kløe.

Du bør derfor undersøges lidt nærmere. Din læge bør med en finger undersøge, om du har afføring stående i endetarmen og dermed en endetarmsforstoppelse som årsag. Ligeledes bør man undersøge, om du har hæmorider eller en rift, siden der er noget, der svider og gør ondt. Det sker nok bedst hos en speciallæge (ano-rektoskopi).

I mellemtiden kan du selv prøve at tage et mikrolax ( apotek håndkøb) til udrensning af endetarmen, et stykke tid efter, du har haft afføring – og gentage det over flere dage for at se om kløen forsvinder. Du kunne have oparbejdet en dårlig vane i Forsvaret med at holde sig.

Venlig hilsen

Dennis Raahave. Dr.med., ph.d.

Speciallæge I kirurgi og mave-tarmsygdomme

Sidst opdateret: 12.06.2019

Annonce