Annonce

Bygkorn, hvad er det?

Spørgsmål

Hejsa Netdoktor

Jeg er lige kommet hjem efter et par dage på træf. Der var meget mudret, men der fløj osse masser af skidt rundt i blæsten, fra alt muligt, men osse træflisen.

Søndag da jeg vågner har jeg et eller andet i mit øje som jeg først troede var et bygkorn. Men hvad jeg kan læse mig til sidder et bygkorn i øjenlæger, og denne “bums” lignende ting sidder i det nederste af øjet. I øjet.

I dag kunne jeg trykke noget gult pus ud af den.

Øjet klør rigtig meget, og jeg er lidt hævet der hvor den sidder. Hvad kan det være for noget, og skal jeg søge læge for det, eller forsvinder den bare af sig selv efter et par dage?

På forhånd tak for svaret.

Hilsen En spørger.

Pige/kvinde, 50 år, 163 cm, 65 Kg

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar

Hej Spørger

Bygkorn er en irritation i en hårsæk eller udførselsgang fra en talgkirtel og kan sidde på både inder- og yderside af øjenlågene. Ofte er der ledsagende rødme og hævelse ved området og selve øjet kan også have lokal rødme.

Behandlingen består i varme omslag 3-4 gange om dagen af 10 minutters varighed og eventuelt antibiotika øjensalve. Hvis bygkornet har tendens til at vende tilbage samme sted kan det være nødvendigt med henvisning til øjenlæge med henbllik på mindre operation.

Mvh

Ole Wadschier

Speciallæge i almen medicin

Sidst opdateret: 23.09.2019

Annonce