Annonce

Trykken for ørene, har jeg sprængt trommehinden?

Spørgsmål

Hej Netdoktor

Jeg blev for 14 dage siden, under en fodboldkamp, ramt direkte på højre øre af bolden. Jeg har lige siden hændelsen haft en trykkende fornemmelse for begge øre og nedsat hørelse på øre. Hvis jeg forsøger at trykudligne, kan jeg puste luft ud af højre øre.

Der kommer hverken blod eller væske ud af øret.

Går det over af sig selv?

Venlig hilsen

En spørger

Dreng/mand, 27 år, 178 cm, 78 Kg

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar

Hej Spørger,

Inderst i øregangen sidder trommehinden som adskiller øregangen fra mellemøret. I mellemøret finder man de tre små knogler: hammeren, ambolten og stigbøjlen. Ved et hårdt slag mod øret kan man i nogle tilfælde se at trommehinden revner. Symptomerne er typisk smerter, hørenedsættelse og let blødning. Hvis trommehinden er revnet er der potentiel risiko for infektion. Det er derfor meget vigtigt at undgå vand i øret.

Din privat praktiserende læge kan ved hjælp af et instrument, otoskop, se i øret om trommehinden er revnet. Alternativt kan han lave en trykmåling. De fleste trommehinder heler spontant i løbet af uger til måneder og man vil typisk komme til kontrol hos sin privat praktiserende læge eller en øre-næse-hals læge indtil ophelingen er sket.

Mvh

Ole-Victor Wadschier

Kommende speciallæge i almen medicin

Sidst opdateret: 18.01.2018

Annonce