Annonce

Hvad betyder det "at komme"?

Spørgsmål

Hej Netdoktor.

Jeg er en ung pige der er godt igang med sin udvikling og elsker at onanere et par gange om ugen, men der er er problem.

Alle mine veninder snakker om at såkaldt "komme" og om orgasmer, og jeg er ikke altid helt med på hvad de snakker om.

Når jeg selv onanerer går der ikke lang tid før mit underliv begynder at stramme, jeg er ikke helt sikker på hvad de sker så derfor spørger jeg Netdoktor.

Jeg kan ikke såkaldt "komme" men føler virekelig tit det er tæt på jeg gør og vil gerne vide hvad problemet kan være?

Kærlig hilsen en fortvivlet pige

Pige/kvinde, 15 år, 170 cm, 55 Kg

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar

Kære du.

Du kalder dig “fortvivlet pige”. Det er da rigtig trist, for dit brev lyser da ikke ligefrem af fortvivlelse. Jeg håber ikke, den stikker så dybt.

Tværtimod, så tror jeg, du er en pige med mod på livet, nysgerrig og glad for at bruge din krop - også når det gælder din seksualitet. Du skriver: "jeg elsker at onanere et par gange om ugen”.

Lysten kommer indefra, lige som sult og tørst. Og hvad gør man så? Kikker i køleskabet, drikker af dunken eller onanerer. Tilsyneladende har du ingen problemer med at finde ud af det. Du mener bare, at du mangler det sidste “kick”, som dine veninder snakker om.

Det kan da godt være, at du har ret, men da der åbenbart ikke er noget i vejen med din lyst og din krops reaktioner, er det nok blot et spørgsmål om tålmodighed, udholdenhed og måske list variation i den måde, du onanerer på. Det er nok også et spørgsmål om at være oplagt til det, føle lysten, mærke det i kroppen og underlivet, give sig tid, være uforstyrret og glad for det. Det er jo ikke bare en “øvelse”, der skal overstås, men noget du giver dig lov til at nyde. Om det så bare er i 5 minutter eller en time.

Og selvfølgelig kommer det lige pludselig også for dig. Måske overraskende stærkt - eller måske bare, så du siger: nå, var det så det hele!

Mens drenge ikke er i tvivl om, hvornår de har udløsning og får det nogenlunde på samme måde hver gang, så er det for piger ofte meget forskelligt. Fra pige til pige og fra gang til gang.

En detaljeret beskrivelse af seksualitet og onani for drenge og piger kan du finde her på Netdoktor. Søg på seksualitet og på onani. Der er en række artikler. Flere af dem har jeg selv skrevet, så jeg kan da godt anbefalet dem.

God fornøjelse og lykke på "rejsen mod højderne"!

Med venlig hilsen

Erik Fangel Poulsen

speciallæge i kvindesygdomme

Sidst opdateret: 22.01.2018

Annonce