Annonce

Jeg får det dårligt i forbindelse med orgasme

Spørgsmål

Hej netdoktor!

Jeg er en 28 årig kvinde med et pinligt problem. Det har stået på igennem flere år nu, men jeg føler det er blevet mere det sidste års tid. Det handler om at jeg sommetider (ikke hver gang) - får det rigtig dårligt efter orgasme.

Jeg ved ikke hvorfor det kun sker nogle gange om det kan have noget med cyklus eller andet at gøre. Men de gange det sker, går der kort tid fra orgasmen, til at jeg bliver fysisk utilpas. Får lav puls, kvalme, bliver meget svimmel, skal på wc, får koldsved og der er krampe/menstrations lignende stærke smerter der går fra underlivet og nærmest presser nedad/udad imod hofterne og ned. Dette varer ca 20-30 min. Og går så lige så stille væk igen, men er utroligt ubehageligt imens det står på!

Jeg har det dårligt med at få det sådan, så jeg tør ikke komme sammen med en fyr, da jeg bliver nervøs for et “anfald”. Derfor sker det kun når jeg er alene, og tør få orgasme.

Jeg har nævnt det overfor min egen læge, men hun tilbød en gynækologisk undersøgelse, som jeg har fået lavet flere gange og som altid har været “normal”.

Håber der er nogen der kan hjælpe med at finde ud af hvad der sker, og om jeg kan få det til at stoppe på en eller anden måde!

Mvh mig

Pige/kvinde, 28 år, 167 cm, 76 Kg

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar

Hej “dig”.

Jeg skrev forleden dag, her i brevkassen til en anden kvinde, som havde næsten det samme problem: ubehag og smerter under og efter orgasme.

Jeg vil ikke gentage, alt hvad jeg skrev til hende. men der var mange lighedspunkter mellem symptomerne, så vil anbefale, at du - og andre - læser hendes brev og spørgsmål - og mit svar til hende.

Måske er der noget af det, du kan nikke genkendende til og måske kan du også bruge mine råd og vejledning, selv om du allerede har forsøgt dig på egen hånd.

Der kan også være noget beroligende i at have en lidelsesfælle at dele pinen med, selv om det i situationen jo ikke hjælpe ret meget.

Jeg kunne godt forestille mig, at dine symptomer opstår som led i en muskelspændingstilstand, som først udløses i forbindelse med og efter orgasmen.

Derfor synes jeg også, at du skal prøve at følge mine råd til den anden kvinde: "Du må ikke give op. Prøv dig forsigtigt frem på egen hånd. Giv dig tid. Vær uforstyrret. Vælg et tidspunkt, hvor du måske er erotisk opstemt af noget, du tænker på eller mindes. Kik på billeder, se en film, læs en bog med sex. Prøv at få orgasme hurtigt og let. Med et massageapparat eller en håndbruser for eksempel. Gentag det eventuelt, hvis du har mod på det.

Og læg eventuelt mærke til om det er bedre eller værre, hvor i cyklus, du befinder dig Ved at registrere dine fornemmelser og lyster, får du måske mulighed for at finde måde, veje og tidspunkter, du kan klare og måske endda få glæde af. Og du må gerne svare tilbage, om det lykkes.” Ja, det var nogle ordene til hende. Prøv du ad den samme vej. Observer, hvad der sker. hvad, der skal til - og hvad der ikke skal til - for at få orgasme. Når du så får lidt styr på det hele, får du også mod på at få dig en fyr eller kæreste at hygge dig med. Men benyt lejligheden til i forvejen at fortælle ham, hvordan du har haft det og har det en gang imellem ved orgasme. Så er der ingen overraskelse eller noget at være bange for.

Og så synes jeg iøvrigt at du skal benytte lejligheden til at blive undersøgt hos lægen og eventuelt blive henvist til en gynækolog for at få klar besked på, at der ikke er noget organisk i vejen med dig.

Med venlig hilsen

Erik Fangel Poulsen

Speciallæge i kvindesygomme

Sidst opdateret: 27.07.2018

Annonce