Annonce

Jeg har fået paradentose - mister jeg tænderne?

Spørgsmål

Hej Netdoktor.

Jeg er en mand på 25 år, som har fået begyndende paradentose. Jeg synes egentlig overordnet set at min mundhygiejne er god, men alligevel ikke god nok. Jeg har i ca 2-3 år forsømt jævnlige tandlægebesøg, hvilket nok var lidt dumt. Tandplejeren sagde at jeg har begyndende paradentose nogle steder med lommer der hedder 4-5mm. Blev råddet til at købe en eltandbørste, som beg har gjort, sammen med tandtråd og mellemrumsbørster, som jeg også er begyndt at bruge. Bliver jeg tandløs nu her?

Jeg skal have foretaget noget dybderens her om et par mdr for at de kan se om jeg kan gøre en målrettet indsats selv først.

Hvordan griber jeg det an?

Mvh Hr. Bactus

Dreng/mand, 25 år, 181 cm, 80 Kg

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar

Kære hr. Bactus

Det var godt du omsider tog dig sammen til at gå til tandlæge.

Nej, der er ikke nogen risiko for, at du bliver tandløs her og nu, hvis du fra nu af er grundig med din mundhygiejne. Og her er det bl.a. meget vigtigt, at du får gjort grundigt rent inde imellem alle tænderne. Tandtråd og mellemrumstandbørste kan suppleres med tandstikkere.

Så hvis du fremover gør dine tænder grundigt rene 2 gange om dagen, vil du kunne stoppe din begyndende paradentose - og måske i bedste fald helt komme den til livs.

Held og lykke!

Venlig hilsen

Anne Pedersen

Specialtandlæge, dr. odont.

Sidst opdateret: 10.10.2023

Annonce