Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Kan det være depression?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg forespørger på vegne af min kæreste ( 33 år ) som bor i udlandet. Hun har meget drastisk forandret sig over en kort periode. I enperiode har hun været følsesmæssig i ubalance, store hunørsvingninger, det ene øjeblik aggressiv og det næste glad og positiv! Hun sov kun få timer om nætterne og havde delvist hukommelsestab! De sidste 2 uger har hun næsten mistet hukommelsen, og kan ikke huske mig og familiemedlemmer. Hun snakker i vildelse og har tabt en masse kilo! Vi har selvfølgelig nu fået hende til læge - men er i tvivl og bekymret om lægerne kan komme med en dianose! Mit spørgsmål er om I umiddelbart ud fra de nævnte symtomer, kan sige hvad sygdom det kunne være? Kan der muligvis være noget depression indblandet?

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære Spørger

Det var godt, at I fik din kæreste til lægen. Du spørger selv om, hendes symptomer kan skyldes depression. Det er da en mulighed, men hun kan også fejle mere klassiske medicinske ting: Når du skriver, at hun taler i vildelse og har mistet hukommelsen, tænker jeg på, om hun mon har delirium. Delir kan skyldes mange forskellige sygdomme samt abstinenser i forbindelsemed misbrug. Det massive vægttab kan både forekomme ved depression, men også ved en række medicinske sygdomme. For at stille en diagnose, kræves nok, at der tages en række blodprøver og at hun udredes grundigt da hun jo- som du kan forstå - kan fejle flere ting. Jeg håber, at din kæreste bliver diagnosticeret og at det viser sig, at hun ikke fejler noget alvorligt - og bliver hurtigt rask.

Med venlig hilsen

Hans Mørch

Speciallæge i psykiatri

Sidst opdateret: 07.04.2008
Annonce