Brevkasse

Spørgsmål   Psykiatri

Spørgsmål: Har jeg en depression?

Hej Netdoktor.

I en længere periode har jeg følt mig mere nedtrykt end normalt. Jeg har oftere følt at jeg bare har lyst til at sætte mig ned og tude, men dog holdt det tilbage det meste af tiden, da det ofte er uden grund. Især den sidste uge, har jeg grædt eller haft lyst til at græde hver dag, selv over de mindste ting.

Jeg har lagt mærke til at jeg har fået meget svært ved at holde koncentrationen, og da jeg går på gymnasium, føler jeg dette er et forholdsvist stort problem (det er især når jeg sidder med afleveringer). Motivation er også forsvundet en hel del. For et par dage siden sad jeg hjemme og havde undervisning, da jeg ud af det blå bare får lyst til at græde, samtidig med at jeg fik hjertebanken. Det blev så voldsomt og uoverskueligt at jeg blev nødt til at forlade undervisningen.

Jeg er meget i tvivl om jeg bare er inde i en dårlig periode, og bare skal vente på at det går over af sig selv, eller om det er noget jeg burde tage mere alvorligt.

Med venlig hilsen

en spørger

Svar:

Kære spørger

Tak for din mail i hvilken du fortæller om nedtrykthed, grådlabilitet samt koncentrationsbesvær og fysiske symptomer. Jeg modtager en del spørgsmål af den karakter. Du kan se et tidligere svar på dette link: https://netdoktor.dk/brevkasser/arkiv/201633/tror-jeg-har-en-depression-og-ved-ikke-hvordan-jeg-skal-bede-om-hjaelp.

Og så i øvrigt læse mere om depression her: https://netdoktor.dk/sygdomme/fakta/depression.htm

Du skriver, at det har varet ca 1 måned og at du er i tvivl om du er inde i en forbigående dårlig periode eller om du skal tage det mere alvorligt.

Ud fra det beskrevne synes jeg bestemt, at du skal tage det alvorligt. Læse lidt på de ovenstående links og hvis du synes at det beskriver dig, og at du ikke har fået det bedre siden du skrev, så bør du kontakte din praktiserende læge mhp en vurdering af, om du har udviklet en depression. Hvis det er tilfældet, så husk på, at langt de fleste depressioner kan behandles - så du kan få det godt igen.

Held og lykke dermed

med venlig hilsen

Hans Mørch speciallæge i psykiatri.


Besvarede spørgsmål under chat

Spørgsmål Besvaret
Har jeg en depression?

2020-11-7 | 13:52

Skal jeg tage kontakt til min bror?

2020-09-25 | 22:20

Ketamin mod depression?

2020-05-2 | 18:03


Du har fravalgt en eller flere cookies, hvilket kan påvirke visse udvidede funktioner på siden.

Annons