Brevkasse

Spørgsmål   Psykiatri

Spørgsmål: Ketamin mod depression?

Kære Netdoktor

Så længe jeg kan huske har jeg kæmpet med min depression og angst, efter at have haft en voldelig og afhængig far. Dog bor jeg nu i sikre rammer med min mor, har et bedre forhold til min far og en sød kæreste.

Dog plager depression mig stadigvæk, og jeg har prøvet flere forskellige behandlingsmetoder.

Min kæreste og jeg har grundigt undersøgt behandlingsmetoder, og stødt på stoffet ketamin, som eftersigende skulle have virkelig positive resultater i behandling af depression. Så troværdige og lovende at jeg overvejer at blive behandlet med det.

Jeg ved dog ikke hvad mulighederne er. Er det muligt at få behandling mod depression i Danmark med ketamin? Hvis ikke, er det så muligt at selvmedikere med det?

Med venlig hilsen¨

En Spørger

Svar:

Kære Spørger

Tak for din mail, i hvilken du kort beretter om en vanskelig opvækst og fortæller, at du er plaget af depression på trods af, at du har været under flere forskellige behandlinger.

Derfor spørger du til behandling med ketamin som du har læst om. Ketamin har traditionelt været anvendt som bedøvelsesmiddel af især dyrlæger, men er nu registreret (dvs godkendt) til behandling af voksne med sværere depressive tilstande der ikke har været mulige at behandle med andre former for behandling.

Bemærk, at det er godkendt til voksne, og altså ikke til mennesker under 18 år - jeg kan se, at du er 16 år gammel. Behandlingen er absolut specialistbehandling og foregår under indlæggelse på psykiatrisk afdeling. Mig bekendt, har kun et eller to psykiatriske centre her i Danmark taget behandlingen i anvendelse. Det er specialistbehandling og sker under indlæggelse eftersom det er en behandling med en relativt høj risiko for en række alvorlige bivirkninger, så du skal under ingen omstændigheder forsøge dig frem på egen hånd.

Som du nok kan læse, så er det næppe sandsynligt, at du kan blive tilbudt denne behandling - jeg synes dog ikke, at du skal give op, men i stedet tale med din praktiserende læge om henvisning til en privatpraktiserende speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri eller til den lokale børne- og ungdomspsykiatriske sygehusafdeling - om ikke andet så til en vurdering af din tilstand mhp evt yderligere behandling.

Held og lykke dermed - jeg håber, at du får det bedre.

Hans Mørch

Speciallæge i psykiatri.


Besvarede spørgsmål under chat

Spørgsmål Besvaret
Har jeg en depression?

2020-11-7 | 13:52

Skal jeg tage kontakt til min bror?

2020-09-25 | 22:20

Ketamin mod depression?

2020-05-2 | 18:03


Du har fravalgt en eller flere cookies, hvilket kan påvirke visse udvidede funktioner på siden.

Annons