Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Hvorfor får jeg konstant blærebetændelse?

Spørgsmål

Fakta:

Alder:68 år

Køn:Kvinde

Vægt:85 kg

Højde:168 cm

Lidelsens varighed:5 år

Medicin:Amitriptylin (smerter), Euthyrox (stofskifte), Tibolon (hormon), Selo-zok (migræne), Glucosamin m.hyben+ingefær

Andre sygdomme:Ingen

Kære Netdoktor,

For fire-fem år siden begyndte jeg pludselig at få blærebetændelse ret jævnligt. Blev behandlet med Selexid.

Jeg har selv en fornemmelse af, at min pH-værdi ikke stemte med min daværende kærestes, for det kom altid, når vi havde været sammen - og han var absolut hygiejnisk. Forholdet ophørte, men desværre ikke infektionerne.

Jeg har lige kigget i min medicinprofil, og ser at jeg ti gange har fået antibiotika inden for et år. Ofte op til tre forskellige præparater begyndende med Selexid, Ciprofloxacin og Pirmecilin.

Urinen har væet dyrket flere gange, og der er på skift fundet: Coli-bakterier + streptokokker + blod + protein.

Jeg kan have svært ved at lade vandet p.g.a. Amitriptylin, men jeg har brug for medicinen på grund af ansigtsnervesmerter. Jeg har forsøgt med Gabapentin, hvilket jeg ikke kunne tåle og er derfor gået tilbage til Amitriptylin. Først efter et par års forbrug blev jeg klar over, at bivirkningen netop ved dette præparat var vandladningsbesvær.

Jeg blev opmærksom på problemet, fordi min blære pludselig sank. Jeg bad om undersøgelse af nyrer og blære, , men det eneste fund var en moderat nedsunken blære, som for nylig er blevet syet op.

Det har desværre ikke hjulpet. Siden operationen i augst, har jeg fået antibiotika 4 gange. Mine blodprøver viste i dag, at jeg har lidt forhøjet blodsukker, men går ikke ud fra, det har betydning for urinvejsinfektionerne. Mon der er noget af min medicin - udover Amitriptylin - der kan være årsagen til de gentagne blærebetændelser?

Jeg rejser og sætter mig flere gange, men føler alligevel, jeg ikke altid får tømt blæren helt. Jeg vasker mig grundigt i badet hver morgen og holder god toilethygiejne.

Jeg mærker ikke tydeligt, når jeg har infektionerne. Et par gange har det således nået at udvikle sig til regulær nyrebækkenbetændelse med høj feber. Har I et godt forslag til hvordan jeg kommer problemet til livs?

Med venlig hilsen,

En Spørger

Svar

Kære Spørger,

Lægerne på DoctorsOnly har debatteret problemstillingen på baggrund af spørgers oplysninger. Der har været flere interessante bud på, hvordan spørgeren kan komme videre med udredning, som forhåbentlig kan resultere i, at spørger får en endelig diagnose

Overvejelserne på DoctorsOnly går primært på blære-træning, forudgået af relevant udredning. På en urologisk afdeling kan undersøges for om blæren tømmes ordentligt eller ej. Hvis ikke, kan man blæretræne, eller eventuelt i en periode sikre blæretømningen med katerisation. Du anbefales derfor at få en henvisning til en urologisk afdeling.

Med venlig hilsen,

Lægerne fra Doctors Only

Netdoktor har indgået et samarbejde med DoctorsOnly, som er et eksklusivt online netværk for læger i Danmark. Udvalgte spørgsmål, der er blevet sendt til Netdoktors brevkasse, vil blive videresendt til DoctorsOnly.dk, hvor alle lægerne i netværket kan bidrage med deres bud på, hvad der kan være i vejen, og hvordan spørger bedst kan hjælpes videre. Netdoktor videresender kun spørgsmål med spørgers accept, og spørger forbliver anonym.

Sidst opdateret: 28.03.2013
Annonce