Brevkasse

Spørgsmål   Nyrer og urinveje

Spørgsmål: Er der INTET jeg kan gøre ved min blærebetændelse?

Hej Netdoktor

Jeg er en pige på 16 år der nu har haft blærebetændelse 7 gange. Når jeg har fået medicin virker det i 1-2 uger efter og så har jeg det igen. Og det hver dag. Det er så ubehageligt at jeg flere gange må ligge mig syg.

Jeg har gjort alt hvad man kan gøre: drukket tranebær saft, taget tranebærpiller, bruger ikke bind, tømmer min blære fuldkomment for urin, drikker massere af vand, holder mig altid varm (har endda uldunderbukser på ud over mine trusser), god hygiejne, men INTET som i INTET hjælper!

Jeg læser hele tiden fra læger at det ikke rigtig er noget at gøre....men er det virkelig sandt at man INTET kan gøre andet end at stikke mig noget antibiotika også kommer det igen? Skal jeg leve med det her resten af mit liv?

Jeg mangler svar! For jeg kan snart ikke holde det ud længere.

Med venlig hilsen

En Spørger

Svar:

Kære Spørger,

En blærebetændelse giver symptomer i form af hyppige vandladninger, smerter ved vandladning, smerter over blæren, problemer med at holde på vandet eller måske feberfornemmelse. Har man flere af disse symptomer er det relevant at få urinen undersøgt hos sin læge. Her får man typisk lavet en urin-stix, som er en strimmel der dyppes i urinen og i løbet af 2 minutter be- eller afkræfter om man har en blærebetændelse. Sommetider er svaret ikke entydigt og lægen kan da vælge at sende urinen til undersøgelse på sygehuset. Blærebetændelse kan forårsages af forskellige bakterier og antibiotisk behandling afhænger heraf.

Blærebetændelse hos kvinder er ret almindelig sygdom – og kan også være tilbagevendende. En af årsagerne er at kvinders urinrør er kort og med alderen falder modstandsdygtigheden for at modstå infektioner. Derfor anbefaler man at sikre tømning af sin blære, blære tømning efter sex, rigeligt væske indtag, god hygiejne i forbindelse med toiletbesøg m.v.

Der er sjældent grund til at undersøge en i øvrigt rask kvinde nærmere ved tilbagevendende urinvejsinfektion medmindre man mistænker nyre/blæresten eller mistanke om at urinvejene ikke har normal opbygning eller ændret struktur.

Mvh

Ole Wadschier

Speciallæge i almen medicin


Besvarede spørgsmål under chat

Spørgsmål Besvaret
Hvorfor tisser jeg pludselig i sengen som 40-årig?

2023-02-4 | 15:31

Tilbagevendende blærebetændelser

2021-09-15 | 14:01

Er der INTET jeg kan gøre ved min blærebetændelse?

2021-02-6 | 14:08

Efterdryp efter toiletbesøg - hvad kan det være?

2020-03-20 | 09:08

Mikroskopisk blod i urinen - skal jeg være bekymret?

2020-03-3 | 14:07


Du har fravalgt en eller flere cookies, hvilket kan påvirke visse udvidede funktioner på siden.

Annons