Annonce

Hvorfor er jeg blevet følelseskold?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg har det sidste halve år lagt mærke til, at jeg ikke rigtig føler noget. Hvis der sker noget som burde gøre mig glad eller overrasket, så lader jeg som om, fordi det i bund og grund ikke rører mig.

For det meste er jeg meget ligeglad med næsten alt. Folk kan stå og råbe ad mig eller gøre hvad de har lyst til og jeg føler stadig ikke noget. Jeg synes at det begynder at blive værre, det virker som om, at jeg er begyndt at blive fuldstændig følelseskold. Hvis jeg endelig føler noget, så er det vrede, men det selv det sker sjældent.

Mest af alt føler jeg mig ofte deprimeret, men det er så også det. Det er kommet til det punkt, hvor jeg er begyndt at tænke på, om jeg skal søge hjælp. Jeg har taget en depressionstest, da jeg mistænker at det kan være problemet.

Er dette noget jeg burde snakke med min egen læge om?

Med venlig hilsen

En Spørger

Svar

Kære Spørger

Du fortæller om din manglende lystfølelse og emotionel affladning og spørger om det kan være et tegn på depression. Du kan læse mere om depression her .

Det er ganske hyppigt forekommende, at mennesker som lider af depression oplever en emotionel affladning eller hvad der benævnes hypohedoni. Hypohedoni er ganske enkelt fornemmelsen af, at det som plejer at gøre mig glad og medføre engagement og begejstring, nu blot efterlader et mindre emotionelt respons og at tingene ligesom bliver grå.

Derfor er det meget muligt, at du er ved at udvikle en depression, og det vil bestemt være en god ide at bestille tid til en konsultation hos din praktiserende læge, eftersom depression man får taget i opløbet, er noget lettere at behandle end depression som patienten har lidt af i flere måneder.

Held og lykke dermed.

Med venlig hilsen

Hans Mørch

Speciallæge i psykiatri.

Sidst opdateret: 13.07.2025
Annonce