Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Hvad fejler min mave?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg er en pige på 21 år, der går og er meget stresset over manglende svar på, hvad der kan være galt med mig.

Siden jeg var lille, har jeg af lidt meget af forstoppelse, hvilket meget pludseligt kom igen for cirka tre måneder siden. Tilmed opdagede jeg en lille aflang "knude" i højre side oven over navlen. Jeg var til læge og fik af vide, at jeg havde irriteret tyktarm. Knuden var der tvivl omkring, men min læge mente, det kunne være brok.

Samtidig har jeg i fire år haft en skvulpende lyd i venstre side af maven. Det lyder som en pose med vand i, der ligesom "brummer", når jeg hopper, eller når maven bevæger sig.

Jeg kan ikke komme ordentligt på toilettet, og min afføring er blandet med hvidt slim og ofte små, hårde klumper. Jeg har daglige smerter i venstre side. Smerterne er ikke voldsomme, men ubehagelige, og det er som om, det er hævet inden i.

Smerterne i venstre side af maven går samtidig om i venstre side af ryggen i lænden. Jeg har oplevet, at der var blod i min afføring, men det er der heldigvis ikke længere. Men mine afføringsvaner er stadig uforandrede, og jeg kan ikke komme ordentligt på toilettet.

Jeg har prøvet med kosttilskuddet HUSK, som desværre ikke synes at virke. Til tider døjer jeg med kvalme, og jeg føler, jeg skal på toilet ofte, men kan ikke ordentligt.

Med venlig hilsen

En Spørger

Svar

Flere besvarelser om mave og tarm

Kan forstoppelse skyldes langsom tarmfunktion?

Hvorfor har jeg ufrivillig afføring?

Hvorfor kan jeg ikke komme af med min afføring?

Hvorfor har jeg friskt blod i afføringen?

..................................

Læs flere besvarelser

Stil selv et spørgsmål til brevkassen

Kære Spørger

Jeg forstår godt dine frustrationer over symptomerne fra maven. Og jeg forstår godt, at du er frustratreret over at, du ikke føler, du har fået et ordentligt svar og er kommet i behandling. Din symptomer kan være tegn på forstoppelse, men det er sjældent, at forstoppelse giver så mange symptomer, som du har.

Du skal gå til din læge igen og spørge om lægen mener, at det er forstoppelse . Hvis det er tilfældet, så bør du få renset din tarm ud . Apoteket kan vejlede dig om det.

Hvis din læge mener, at det er mere end blot en forstoppelse, bør du måske have undersøgt din tyktarm nærmere.

Jeg håber,mit svar kan hjælpe dig videre til at finde årsagen til dit problem, og hvad der kan afhjælpe det.

Med venlig hilsen

Gerd Johnsen

Sygeplejerske SD

Sidst opdateret: 27.10.2013
Annonce