Annonce

Er min penis normal?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg er en dreng på 16 år, som har problemer med sin penis. Det er meget frustrerende, da jeg derfor endnu ikke har haft sex for første gang. Jeg føler, at det er meget grænseoverskridende at gå til lægen med det. Derfor skriver jeg her.

Jeg er villig til at gå til lægen, hvis det er nødvendigt. For det første er mit penishoved meget følsomt, så følsomt at det kan gøre ondt at røre ved det. Desuden er jeg ret sikker på, at min penisstreng er for kort.

Derudover er min penis ret skæv, men jeg ved af gode grunde ikke, om det er et problem under samleje endnu. Jeg håber, at i kan fortælle mig, hvad jeg muligvis kan gøre ved det. Hvis jeg skal opereres, kræver en operation så ikke mine forældres tilladelse?

Jeg ved ikke, om det er relevant, men jeg er i stand til at onanere uden nogen form for smerte. Jeg er i øvrigt vild med en pige, som jeg også tror er vild med mig. Jeg tør næsten ikke at gøre noget ved det, hvis det ender i en katastrofe, når vi ligger i sengen. Jeg håber virkelig meget på, at i kan hjælpe mig!

Med venlig hilsen

En Spørger

Svar

Kære Spørger

Læger beskæftiger sig med alle de legemlige og psykiske problemer, mennesker kan have. Til sådanne problemer hører også menneskers seksuelle liv, og enhver læge vil ofte skulle hjælpe patienter med sådanne problemer eller sørge for, at patienten bliver sendt til en specialist.

Der er derfor ikke det mindste ”pinlige” i, at din læge skal undersøge dig, når du nu oplever problemer med din penis. Dit penishoved (som også kaldes glans) er ganske rigtigt et meget følsomt område hos mænd, hvor penishovedet normalt er dækket af forhuden. Forhuden er med til at bevare denne følsomhed, som har stor betydning for din rejsning og din seksuelle lyst. Der er derfor intet unormalt ved denne følsomhed – som, jeg beklageligvis må nævne, aftager med alderen.

Det sker dog langsomt, men som tiden går og seksuel erfaring stiger, vil alle mænd ikke føle den samme, næsten smertefulde følsomhed, som de følte i din alder. Det lille bånd på undersiden af penishovedet bliver spændt helt ud ved en kraftig rejsning. Det er der heller ikke noget unormalt ved, men hos nogle mænd er båndet ganske rigtigt lidt for kort. Det kan virke, som om penishovedet trækkes lidt nedad under rejsning – nogen taler om et ”concorde fænomen”, idet de tænker på, hvordan det tidligere overlyds passagerfly, concorden, kunne sænke næsen under start og landing.

Om dette bånd er for kort eller ej kan kun afgøres ved en undersøgelse hos en læge eller en specialist. Hvis det virkelig er for kort, kan det rettes ved en ganske lille og simpel operation, som vi her ”i huset” ikke ville udføre i lokalbedøvelse hos en så ung mand som du. Hvis du skulle opereres hos os, ville vi lade dig blive bedøvet helt.

Mange mænd har en lidt skæv penis under rejsning. Hvis denne skævhed er som skævheden ved en banan, er der ingen grund til bekymring. Bekymringen er i så fald kun noget hos dig, fordi du har et ønske om, at penis skal være så lige som en lineal, men ”skævheden” har ingen betydning, hvad angår evne til at gennemføre et samleje.

Du skriver om en pige, som du er vild med, men hvor du ”næsten ikke tør gøre noget ved det” af frygt for en katastrofe. Jeg er nødt til at afdramatisere og spørge: Hvad er det værste, der kan ske? Ja, det er, at du ikke kan gennemføre det samleje, du gerne vil. Selvom det rammer enhver mand på stoltheden ikke at kunne gennemføre et samleje, så er katastrofe et alt, alt for stærkt ord. Der er jo ingen, der dør eller bliver lemlæstede – skriver jeg med et lille smil på læben. Enhver mand – og vel også kvinde – skal lære, og en gang skal jo være den første! Så vov du dig gerne frem, men prøv ikke at have en ”fast plan” på forhånd. Det er jo ikke et krav, at ethvert kæleri skal ende i et samleje, og formentlig vil langt de fleste kvinder synes, at mænd alt for tidligt er opsatte på at gennemføre et samleje. De vil hellere have et langt og godt forspil, og så må man jo se, hvad det hele ender med.

Hvis nu alt dette skriveri ikke løser dine problemer, så bør du virkelig gå til læge. Der er som sagt intet pinligt ved det, og jeg kan forsikre dig om, at det ikke vil være første gang, lægen skal undersøge en ung mands penis.

HVIS det ender med, at lægen foreslår en operation, så vil jeg bestemt synes, at du skal fortælle dine forældre om det. Du kan jo begynde med at tale med din far – måske det endda kunne blive den samtale, som enhver far bør kunne have med sin søn, selvom jeg indrømmer, at jeg ofte har følt, at jeg måtte tage den samtale i faderens sted med mine unge patienter.

Det er selvfølgelig også lettere, når jeg er specialisten. Så fortvivl nu ikke. Hvis det er nødvendigt, så gå til lægen. Du vil blive forbavset over, hvor let det hele ender med at gå. Pøj pøj.

Med venlig hilsen

Poul Frimodt-Møller

Sidst opdateret: 23.01.2014
Annonce