Annonce

Lider jeg af angst?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg har nu gennem 25 år døjet med angst og depression samt smerter i brystet med udstråling til venstre arm.

Jeg døjer meget med ledsmerter, og jeg er tit svimmel og har hovedpine. Jeg må indrømme, at jeg er bange for at dø. Jeg har fem børn, hvoraf de to små stadig bor hjemme. De har mange gange oplevet, at jeg har det dårligt, og at jeg kommer på sygehuset med ambulance, da de tror, det er problemer med hjertet, men de finder aldrig nogen sygdom der.

Jeg vil høre, om du kan fortælle, om der er noget, jeg kan gøre, eller om det er noget, jeg skal være bange for? Min søvn er også meget dårlig, og nogle gange sover jeg kun tre timer om natten. Igennem mit liv har jeg levet med vold og trusler og må stadig kigge mig over skulderen nogle gange.

Jeg vil gerne høre, hvad du mener om mit liv, og om der er noget, jeg skal være bange for. Jeg vil så gerne leve et nomalt liv, og det vil glæde mig at høre din mening.

Med venlig hilsen

En Spørger

Svar

Kære spørger

Tak for dit spørgsmål. Du fortæller om angst- og depressionssymptomer som efterhånden har varet i 25 år.

Dine symptomer lyder primært som angst - og det kan der heldigvis ofte gøres noget ved. Du kan starte med at læse om angst her .

Når du har læst dette, så bestil en tid til konsultation hos din praktiserende læge, og tal med ham/hende om dine symptomer. Spørg om din læge vil - og kan - behandle dig, eller om du alternativt skal have en henvisning til psykologisk eller psykiatrisk behandling.

Hvis du får en henvisning til psykiater eller psykolog, vil der nok være lidt ventetid. I ventetiden kan du så læse i de to norske psykologer Berge og Repåls bog "Trange rum og åbne pladser", der handler om netop angst. Bogen kan fremskaffes på de fleste folkebiblioteker. Du kan også bruge ventetiden til at spekulere på eventuelt medicinsk behandling, da behandlingen jo kan bestå af både samtale- og medicinsk behandling i kombination. God arbejds- og læselyst!

Med venlig hilsen

Hans Mørch

Speciallæge i psykiatri.

Sidst opdateret: 13.04.2014
Annonce