Annonce

Hvordan kan jeg styre min jalousi?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg skriver angående et lidt flovt problem. Jeg ved ikke om det overhovedet er Jer jeg skal skrive til angående det. Men jeg ved ikke hvem jeg ellers skal gå til.

Jeg har i det sidste års tid været virkelig sygeligt jaloux og det påvirker mig rigtig meget, specielt om natten, da jeg ikke kan sove/falde i søvn og alle mine drømme omhandler på en eller anden måde altid emner der bringer min jalousi frem.

Det ødelægger min hverdag og mit nuværende forhold rigtig meget, og så påvirker det mit humør i den helt forkerte retning. Jeg har været sammen med min nuværende kæreste i omkring et halvt år og jeg har fortalt ham at jeg er sygeligt jaloux. Jeg er slet ikke bange for at indrømme, at jeg er jaloux og jeg prøver virkelig at styre min jalousi, men uden held. Jeg håber at du kan hjælpe.

Med venlig hilsen

En Spørger

Svar

Kære Spørger

Tak for dit brev, og det er godt at du sætter ord på, hvordan det føles for dig at være jaloux – en virkelig ubehagelig følelse, som oven i købet holder dig vågen om natten. Følelsen fylder alt for meget i dit liv, og du skal lære at styre dine tanker i en anden retning.

Det gør du ved at blive mere glad for dig selv – ofte bunder jalousi i en følelse af usikkerhed og mindreværd – ”alle andre er klogere, smukkere og dygtigere end mig”! Derfor består dit arbejde i at elske dig selv lige præcis som du er – du har en kæreste, der har valgt sig som kæreste, fordi han kan lide den pige, som du er – og det skal du også selv begynde at gøre.

Det lyder måske nemt, men det er en daglig øvelse, hvor du skal styre dine tanker – og dermed dine følelser – hen i retning af, at du siger til dig selv: ”jeg er smuk, klog og gør mit bedste, og det går bedre for hver dag”. Du skal være god ved dig selv, gøre ting du godt kan lide, pleje din krop med motion og sund kost og dygtiggøre dig i det, der interesserer dig.

Gør noget for at lære din kæreste bedre at kende, tal med ham om emner, som I begge er interesseret i og dyrk fælles aktiviteter. Fokusér på hvordan jeres forhold kan udvikle sig og tænk over, hvad du kan bidrage med, således at du er med til at skabe et harmonisk og godt forhold.

God fornøjelse.

Bedste hilsener

Birgitte Winkel

Samlivsterapeut og Socialrådgiver

Sidst opdateret: 17.06.2014
Annonce