Annonce

Jeg mister tit rejsningen under sex. Hvad sker der?

Spørgsmål:

Kære Netdoktor

Jeg er en ung mand på 19 år, som har været i et parforhold i to en halv måned og som døjer med potensproblemer. Jeg mister ret ofte min erektion (rejsning, red.) under sex, når vi er sammen. Det vil sige, nogle gange fungerer det helt som det skal, men andre gange gør det ikke. De sidste dage har det været et stort problem og jeg har slet ikke kunnet få det til at fungere med hende. Jeg ryger dagligt men ikke mere end fire cigaretter om dagen. Hvad skal jeg gøre?

Med venlig hilsen

En Spørger

Svar:

Kære Spørger

For enhver mand gælder det, at hvis han ved indledningen af sex tvivler på sin rejsning, så skal det nok passe, at rejsningen falder. Det kan godt forklares, men kræver en længere forklaring.

Meget kort udsondrer vores krop mere "kamphormon" (adrenalin), når vi bliver stressede, og adrenalin får en rejsning til at falde. Du skal tænke på, at du netop mange gange har fin rejsning og kan gennemføre samleje, så du fungerer, som du skal. Det hører også med, at alle mænd i virkeligheden har næsten al for megen fokus på at kunne gennemføre et samleje, så de glemmer lidt at gøre noget, som kvinden synes er rart. Lyder det mærkeligt? Det er sandt, men det kan godt være, du først rigtig er enig med mig om nogle år.

Og nu lyder jeg som ham den ældre mand, der giver ungdommen gode råd alligevel: Fat mod. Der er intet i vejen med dig. Næsten alt her i livet bliver man bedre til med øvelse, så det hele skal nok komme af sig selv, hvis du undlader at bekymre dig unødigt!

Venlig hilsen

Poul Frimodt-Møller

Speciallæge i urologi.

Sidst opdateret: 02.12.2015
Annonce