Annonce

"Min veninde siger, at det kan skade ens bryster at gå med BH for tidligt"

Spørgsmål:

Hej

Jeg har et spørgsmål, jeg håber I kan svare på. Mine bryster er ikke særlig store, men alligevel går jeg med BH. Det har jeg det bedst med. Min veninde siger, at det kan skade ens bryster at gå med BH for tidligt, er det rigtigt? Synes du, at det er for tidligt?

Svar:

Kære Dig

Ja, der har du ramt et punkt, hvor der er forskellige holdninger blandt læger på grund af manglende forskning. Der er en svensk professor, der har udtalt, at brug af bh, blandt piger med små bryster i alderen 11-13 år, kan skade brysternes udvikling og give hængebryster. Han henviser til amerikansk forskning, hvor det menes, at piger med små bryster ikke burde gå med bh før de er 20 år.

Til gengæld afviser den danske bryst-overlæge på Herlev Sygehus al påstand om, at bh på nogen måde skulle have indflydelse på en ung piges bryster og dermed forstyrre udviklingen. Han mener, at det ikke betyder noget, om unge piger går med bh.

Logikken i den første påstand skulle være, at man ved at bruge bh ikke anvender brystmuskulaturen og derfor får hængebryster. Men igen, der er, som du kan læse, lidt uenighed på området. Det lyder på mig, som om, at du mere bruger din bh som pyntegenstand, og så længe du har det godt med det og den ikke sidder for stramt, så kan jeg ikke se, at du ikke kan bruge den.

Med venlig hilsen

Alexandra Gheorghe, læge

Sidst opdateret: 17.03.2016
Annonce