Annonce

"Jeg har røde streger på inderlårene - hvordan får jeg dem væk?"

Spørgsmål:

Hej

Sidste vinter gik jeg tit i meget stramme bukser. Det blev jeg ved med, og lagde ikke mærke til, at jeg begyndte at tage lidt på. Da sommeren så var slut, opdagede jeg, at jeg havde fået nogle røde streger på mine inderlår. Jeg vidste ikke hvad jeg skulle gøre, og da det så blev sommer, blev jeg ved med at gå i lange bukser og undlod at tage på stranden i badetøj – og jeg gik heller aldrig i shorts.

Jeg skal snart på badeferie med en masse venner, og ved ikke, hvad jeg skal gøre. Kan jeg på nogen måde få de røde streger væk og hvorfor er de der? Kan det have noget at gøre med, at jeg har taget på, at de er der? Håber I vil hjælpe mig!

Svar:

Kære Dig

Jeg tror, at de røde streger, som du beskriver på inderlåret, er strækmærker, og ja, det kan godt have noget at gøre med at du har taget lidt på, men det kan også blot skyldes den normale kropsudvikling. Du kan ikke komme af med dem ved at tabe dig og man har dem stor set resten af sit liv, men heldigvis bliver de mattere og næsten ikke til at få øje på med tiden.

Jeg vil netop anbefale dig at lade dine ben få lidt farve, så kan du se at de blegner lidt. Der er nok ikke nogen, der lægger mærke til det.

Held og lykke og nyd badeferien.

Med venlig hilsen

Alexandra Gheorghe, læge

Sidst opdateret: 17.03.2016
Annonce