Annonce

Jeg har så mange bumser - hvad gør jeg?

Spørgsmål:

Hej Alexandra

Jeg har et spørgsmål, jeg håber du kan svare på.  Jeg har bare så mange bumser! Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre! Jeg går til fodbold to gange om ugen, og løber en gang om ugen, så jeg er ret sikker på, at det ikke er, fordi jeg dyrker for lidt motion.

Jeg har skåret SÅ meget ned på, hvor meget slik jeg spiser – faktisk har jeg næsten ikke spist noget slik i cirka en måned nu. Jeg spiser heller ikke mad med for meget fedt i, og jeg bruger "Clerasil" hver morgen, og drikker kamillete om aftenen, men det kunne være, at du havde noget bedre at foreslå? 

Svar:

Kære dig

Når du skriver, at du har så mange bumser, så går jeg ud fra, at det er i ansigtet, du mener. Det er meget normalt, at man i teenageårene oplever, at man har flere bumser.

Det basale råd i kampen mod bumser er, at du skal holde din hud ren. Forsøg at opbygge en daglig rutine, hvor du prøver at holde huden ren. Vand alene plejer ikke at være nok.

Hvis du ikke kender din hudtype, så brug vand og en mild sæbe. Varmt vand åbner porerne, så det er lettere, at fjerne indlejret snavs.

Skrub ikke huden for hårdt. Bumser kan ikke skrubbes væk og det kan endda irritere din hud, så du får flere bumser. Prøv at gøre det om aftenen, og hvis det ikke hjælper, så prøv både morgen og aften. Men du skal passe på med at overrense huden. Hvis du overrenser eller bruger et for stærkt rensningsmiddel, fjerner du hudens naturlige talg.

Efter rensning kan du bruge en fugtighedscreme.

Brug ikke for meget makeup, og fjern det før du går i seng. Spis frugt, grønt og fibre og dyrk motion og drik vand.

Med venlig hilsen

Alexandra Gheorghe, læge

Sidst opdateret: 17.03.2016
Annonce