Annonce

Store skamlæber - kan der gøres noget ved det?

Spørgsmål:

Hej Netdoktor.

Jeg er overvægtig med 104 kg fordelt på 160 centimeter. Efter jeg er blevet ældre er som om de ydre skamlæber er blevet størrer og hænger meget hvilket giver næsten ingen følsom ved klitoris og derved manglende sexlyst. Kan der gøres noget ved dette ?

Mvh. en spørger

Svar:

Dine oplysninger og dIt spørgsmål er korte og klare. Jeg tillader mig alligevel kort at resumere: Med 104 kilo fordelt på dine 160 centimeter og med smertefuld leddegigt har du ikke det letteste liv. Det er ikke årsagen - men nok alligevel medvirkende - til dit problem, som er manglende sexlyst.

Du mener selv, at det skyldes, at klitoris efterhånden er blevet skjult for øje og hånd af dine køns- eller skamlæber. På én eller anden måde kan du godt have ret, men hvad der er “årsag" og hvad der er “virkning” er knapt så let at afgøre. Sexlysten som sådan har ikke noget direkte med klitoris at gøre. Men hvis du på grund af din sygdom og din overvægt har svært ved at komme til i underlivet og derfor giver op, så daler sexlysten meget naturligt.

Men hvis sexlysten stadig er der - og det er dér, det hele begynder - tror jeg også du vil kunne finde ud af både at blive stimuleret og få udløsning. Med hånd, med dildo/massageapparat eller ved samleje. Der er ingen grund til at give op, når bare lysten er der.

Jeg tror ikke, det er noget med kønslæberne at gøre, og klitoris er der selvfølgelig stadig og er lige så parat til stimulering som altid, selv om du tænker, at den gemmer sig.

Altså: frisk mod og bare mas på, når lysten melder sig.

Med venlig hilsen

Erik Fangel Poulsen,

Speciallæge i kvindesygdomme

Sidst opdateret: 18.10.2017
Annonce