Annonce

Invers psoriasis (Psoriasis i hudfolder)

Hvad er invers psoriasis?

Invers psoriasis er betegnelsen for psoriasis, der sidder i hudfolderne. Lidelsen viser sig især i armhulerne, i skridtet, mellem ballerne og under brysterne.

Annonce (læs videre nedenfor)

Hvilke kendetegn er der ved invers psoriasis?

Invers psoriasis sidder i hudfolderne.

Invers psoriasis ligner ikke umiddelbart de øvrige former for psoriasis. Huden er glat, rød og hævet, men der er ingen skæl at se. Læsionerne er meget følsomme for varme, fugt og infektion og findes hyppigst og i sværest grad hos overvægtige mennesker. Normalvægtige kan dog også få invers psoriasis. Invers psoriasis kan forveksles med svampeinfektion og eksem.

Annonce (læs videre nedenfor)

Hvordan behandler man invers psoriasis?

Hvis man er overvægtig, er det en god idé at tabe sig, fordi man ellers vil kunne opleve at få infektioner i hudfolderne med bakterier og svampe.

Forskellige binyrebarkhormonpræparater og D-vitamin præparater er effektive behandlingsmuligheder og kan være med til at holde forandringerne i ro ved regelmæssigt brug. Begge skal anvendes med forsigtighed, da huden i områderne er meget følsom og ekstra udsat for bivirkningner, såsom hudatrofi og hudirritation. Svær invers psoriasis kan med fordel behandles med tabletbehandling. En anden mulighed er at anvende lokalbehandling med Tacrolimus eller Elidel. Disse præparater er godkendt til behandling af børneeksem, men har også en gavnlig virkning på psoriasis i hudfolder, hvor huden er tynd.

Invers psoriasis kan ofte blive ledsaget af infektioner med bakterier og svampe. Hvis det er tilfældet, skal der også behandles herfor.

Annonce (læs videre nedenfor)

Læs mere om PSORIASIS

Sidst opdateret: 19.01.2019

Annonce