Annonce

Verdens Diabetes dag

Diabetes kan føre til blindhed, amputa-tioner og dødsfald. Og vi er alle i risikogruppen - Derfor inviterer The World Diabetes Foundation til The Global Diabetes Walk 2005.

Den bedste måde man kan mindske sin risiko for at udvikle diabetes er ved at dyrke motion. Sidste år deltog mere end 70.000 mennesker i over 53 lande i den globale gåtur mod diabetes. Og i år gentages successen på Verdens Diabetes Dag, mandag den 14. november.

Det er sådan set lige meget, om man deltager i et stort arrangement eller blot går en stille og rolig spadseretur i spisepausen, pointen er, at man skal bevæge sig.

En folkesygdom

Diabetes er i dag en folkesygdom og det hænger ikke mindst sammen med, at op imod halvdelen af befolkningen i den vestlige verden vejer for meget. Det kommer man til, når man når man spiser for meget og bevæger sig for lidt.

150 millioner mennesker lider på verdensplan af diabetes, men mindst halvdelen af dem er ikke klar over det. Viden om problemet er det første skridt. Derudover er en sund kost og regelmæssig motion den vigtigste måde at forebygge.

Tilmelding

Du kan læse mere og tilmelde dig diabetes walkathon her

.

Verdens Diabetes Dag introduceredes første gang i 1991 som reaktion på bekymringen over den stigende forekomst af diabetes i verden.

.

Dagen organiseres af International Diabetes Federation (IDF) og støttes af WHO.

Annonce