Annonce

Gratis rådgivning på nettet i julen til misbrugsramte familier

Familier med alkoholproblemer kan fra den 12. december til den 15. januar få gratis og anonym internetrådgivning på www.hope.dk

Alkoholproblemer bliver altid mere synlige og påtrængende i juletiden. Det viser blandt andet besøgstallet på www.hope.dk, som stiger med en tredjedel i december. Særligt børnene er udsatte, når forældrene drikker.

I julen kan alkoholafhængige, alkohol-storforbrugere, voksne pårørende og børn/unge pårørende få gratis og anonym rådgivning af nogle af Danmarks dygtigste misbrugseksperter.

I mange misbrugsramte familier er det børnene der skal sørge for, at der bliver bare en lille smule jul i hjemmet. ”Den bedste julegave man kan give sit barn er at give det mulighed for at være barn og ikke voksen. Det gør man ved at søge hjælp til at komme ud af sin afhængighed. Det er ikke flovt at have et misbrugsproblem, men det er flovt ikke at gøre noget ved det”, siger Marianne Gunst-Møller, leder af Alkohol-Enheden på Rigshospitalet.

Sundhedsstyrelsen skønner, at 60.000 børn vokser op i alkoholiserede familier, ud af disse vil halvdelen ifølge nye undersøgelser få forskellige psykiske lidelser, og en tredjedel vil få egne misbrugsproblemer hvis ikke de får hjælp.

På www.hope.dk kan man skrive spørgsmål direkte til et ekspertpanel bestående af blandt andre Finn Zierau, psykiater og specialeansvarlig for alkoholbehandlingen i H:S og Henrik Rindom, speciallæge i psykiatri, Hvidovre Hospital. Man kan også skrive spørgsmål til Kit Broholm, Sundhedsstyrelsen om forebyggelse og alkohol

Annonce