Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Loppebid

Et loppebid er et kløende udslæt efter bid fra en loppe. 90 procent af loppebiddene skyldes fuglelopper, og resten af biddene andre former for dyrelopper såsom kattelopper, egernlopper og pindsvinelopper.


Opdateret: 10. Maj 2022

Hvad er loppebid?

Et loppebid er et kløende udslæt efter bid fra en loppe. 90 procent af loppebiddene skyldes fuglelopper, og resten af biddene andre former for dyrelopper såsom kattelopper, egernlopper og pindsvinelopper.

Selvom loppebid er generende, er der heldigvis ingen kendte sygdomme, der overføres via loppebid.

Hvorfor får man loppebid?

Fuglelopper er meget almindelige og findes blandt andet i fugleredder og fuglekasser, under tagsten og i vægge. De sover vinteren over og vågner i løbet af foråret, når vejret bliver varmt. Herefter springer de på en vært.

Selvom fuglelopper foretrækker fugle, kan de også hoppe på andre dyr eller mennesker. Fuglelopperne kommer ofte ind i huset gennem et åbent vindue, eller ved at kæledyr får lopperne på sig.

Hvordan ser et loppebid ud?

Loppebid, ligegyldig hvilket dyr de kommer fra, viser sig som kløende knopper, ofte flere knopper på en række. Det er især ved buksekanten og sokkekanten, at lopperne bider.

Derudover bliver man ofte ramt mellem april og juni, da lopperne her vågner fra vinteren.

Hvordan behandler man loppebid?

Selve loppebiddet behandler man sjældent, men derimod er det vigtigt at fjerne loppernes bo, så man ikke bliver bidt igen og igen.

Da fuglelopper ofte bor i fugleredder, skal gamle ubeboede redder findes og fjernes. Derefter kan man spraye med insektmiddel på stedet. Fuglekasser skal ligeledes rengøres og sprayes med insektmiddel.

Fuglelopper kan kun leve i få uger indendørs og formerer sig ikke, men det er en god idé at støvsuge og ryste sengetøj grundigt.Såfremt man oplever slem kløe efter loppebid, kan det hjælpe at spise antihistaminer eller smøre med steroidcreme eller – salve.

Oplever du længerevarende gener fra et formodet loppebid, er det altid en god idé at søge lægehjælp.

Tilmeld dig vores nyhedsbreve!

Du kan til enhver tid afmelde vores nyhedsbreve ved at klikke på linket i bundet af nyhedsbrevet. Her kan du læse mere om Netdoktors privatlivspolitik .


Du har fravalgt en eller flere cookies, hvilket kan påvirke visse udvidede funktioner på siden.