Nyhedsbrev
Tilmeld dig Netdoktors tema-nyhedsbrev om brystkræft og få vigtig viden om sygdommen og gode råd til hverdagen som brystkræftpatient direkte i din indbakke.
Du kan til enhver tid afmelde vores udsendelser ved at klikke på et link, der findes i alle udsendelser. Her kan du læse mere om Netdoktors privatlivspolitik.
Stomi findes i flere former, og navnet afhænger af, hvor tarmindhold eller urin ledes ud gennem bugvæggen. Her kan se en oversigt over de forskellige typer stomi.
Ileostomi (tyndtarmsstomi) er en operation, hvor man danner forbindelse fra tyndtarmen til huden. Her kan du læse, hvorfor man får en ileostomi, hvordan en ileostomioperation foregår, og hvordan man har det efterfølgende.
Anlæggelse af en stomi uden større kirurgi medfører sædvanligvis ingen ændring i den seksuelle funktion. Ved større operationer kan nervetråde blive beskadiget og medføre impotens.
Stomi-operation kan få betydning for seksuallivet hos en kvinde. Hvor stor betydning afhænger af forskellige faktorer. Læs mere her.
Spørgsmålene om stomi kan være mange, hvis man står over for en stomi-operation eller lige er blevet opereret. Denne guide kan hjælpe dig med at forberede dig bedst muligt på forløbet .
Tilbehør til stomi. Læs om de forskellige tilbehørsprodukter, der kan hjælpe med at forebygge utætheder og hudskader.
Her får du en oversigt over, hvilke typer stomiposer, der findes. Der findes nemlig flere forskellige - eksempelvis flade, konvekse poser samt endelte og todelte poser.
Stomipose: Vælg den rigtige stomipose. Her får du et overblik over, hvilken stomipose du skal vælge
Urostomi er en afledning af urinen fra nyrerne til huden på maven i stedet for til blæren. I Danmark lever ca. 1.000 personer med en urostomi, og der anlægges ca. 100 nye om året.
Læs her de 10 oftest stillede spørgsmål om stomi.
Det kan være svært at vænne sig til tanken om et liv med stomi. Her får du gode råd til et godt og aktivt liv med stomi
En stomi-operation betyder en stor omvæltning i de flestes liv. Uanset årsagen til stomianlæggelsen vil de fleste opleve perioder efter stomioperationen hvor det kræver stor psykisk energi at klare de problemstillinger der vil uvægerligt vil dukke op.
Når man lige har gennemgået en stomi-operation, er man måske mere opmærksom på, hvad man putter i munden, fordi man er bekymret for, om maven kan klare det. Heldigvis kan de fleste spise det samme som før stomi-operationen. Generelt handler det om at følge de 8 kostråd,...
Stomiposer, bandager og andre kropsbårnehjælpemidler, kan man få tilskud til af det offentlige. Er du stomipatient, kan du her læse om dine rettigheder.
Vidste du, at Netdoktor har et stort udvalg af online magasiner om sygdom og sundhed. Du kan blandt andet blive klogere på ADHD, svær overvægt og CLL. Se udvalget her. »
Netdoktor laver nyhedsbreve både til dig, der er syg, dig der er pårørende og dig, der bare er interesseret i sundhed og sygdom. Se udvalget og tilmeld dig her. »
Du har fravalgt en eller flere cookies, hvilket kan påvirke visse udvidede funktioner på siden.