Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Fakta | Sport og motion

Sådan holder du på dine skistave

Skistave: Mange skiløbere skader deres tommelfingre og håndled, fordi de bruger stropperne på deres skistave forkert. Man kan enten undlade stropper eller bruge dem rigtigt.


Opdateret: 21. Oktober 2019

Hvordan skal man bruge stropperne på skistavene?

Mange skiløbere skader deres tommelfingre og håndled, fordi de bruger stropperne på deres skistave forkert. En mulighed er helt at undlade brug af stropper på skistavene. Skærer man dem af, er man sikker på ikke at hænge fast i dem under et styrt eller lignende. I mange situationer, blandt andet i dyb sne, kan det dog godt være upraktisk ikke at bruge stropper. Så hvis du alligevel hører til dem, der gerne vil beholde stropperne, så sørg i hvert fald for at bruge dem rigtigt

 

Billedet her illustrerer den forkerte måde at bruge stroppen på. Hånden er stukket igennem stroppen fra oven. På næste billede ses det tydeligt hvad der sker, når der trækkes i staven.

  

Hvis man holder forkert på staven, ses det her hvad der sker, hvis den skulle hænge fast i et eller andet. Stroppen trækkes ned mellem tommelfingeren og resten af hånden. Resultatet er, at tommelfingeren hives bagud. I værste fald risikerer man at fingeren går af led eller brækker, men det mest almindelige er dog beskadigelse af ledbånd eller muskler.

Nedenfor vises den rigtige måde at bruge stroppen på.

- Hånden stikkes ind gennem stroppen nedefra

- Stroppen holdes fast mellem hånden og grebet

- Skulle staven hænge fast trækker stroppen i hånden eller i hele armen i stedet for den noget mere skrøbelige tommelfinger

 

 

 


Du har fravalgt en eller flere cookies, hvilket kan påvirke visse udvidede funktioner på siden.