Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Fakta | Sport og motion

Tæl dine skridt

Ved du hvor mange skridt du går på en almindelig arbejdsdag? Det kan du finde ud af med en skridttæller og samtidig være med i en konkurrence, hvor hovedpræmien er en rejse til Sicilien for hele holdet.

Opdateret: 1. Oktober 2005

Ved du hvor mange skridt du går på en almindelig arbejdsdag? Det kan du finde ud af med en skridttæller og samtidig være med i en konkurrence, hvor hovedpræmien er en rejse til Sicilien for hele holdet.

Helse står i ugerne 44 og 45 bag en kampagne, der skal få flere til at bevæge sig mere i hverdagen. Ideen er, at en lille fiks skridttæller og en opfordring til konkurrence med sig selv og andre skal inspirere til at nå op på 10.000 skridt om dagen - eller mere.

10.000 skridt om dagen

Hvad er en skridttæller?

En skridttæller tæller automatisk dine skridt. Den kan vise, hvor mange kilometer du har gået og hvor mange kalorier, du har brugt.

For at registrere hvert skridt anvender skridttælleren et indbygget pendul. Skridttælleren placeres i et bælte eller bukselinningen.

Du kan købe skridttælleren for kr. 99,- via www.taeldineskridt.dk eller på apoteket.

Med en skridttæller i bæltet bliver man opmærksom på, hvor meget man går eller ikke går om dagen. Nogle vil nok blive overraskede over, hvor lidt de bevæger sig, andre forhåbentlig positivt overraskede over, hvor meget de faktisk går på en dag.

”Når vi blander os i danskernes motionsvaner, er det fordi vi gerne vil bidrage til, at flere oplever, at ved at bevæge sig mere, opnår man et langt sundere liv. Vi vil meget gerne give flere ideer og lyst til at bruge kroppen mere. Med kampagnen giver vi danskerne en ekstra opmuntring til at gøre mere. Vi ved, det kan være svært at få tilstrækkelig med fysisk aktivitet passet ind i en hverdag, hvor meget arbejde foregår stillesiddende, typisk foran en computer. Og hvor transporten til og fra arbejde måske foregår i en bil”, siger chefredaktør Kirsten Engel.

Med 10.000 skridt om dagen er man godt på vej til at få motion som svarer til de anbefalede 30 minutter om dagen. Det kan være at gå med barnet til børnehaven, gå til bussen, cykle til arbejde, tage trappen, gå til den kollega, man skal tale med, gå til den fotokopimaskine der er længst væk, måske holde møder gående! Det gælder om at udnytte alle muligheder.

På hjemmesiden www.taeldineskridt.dk er der ideer til, hvordan du kan få flere skridt på tælleren. Desuden svarer sundhedseksperter på spørgsmål og giver gode råd, og du kan følge med i hvordan det går dig og dit hold og andre som er med på at tælle skridt i de to uger.

Kendte går foran

En række travle og kendte personer har sagt ja til at vise vejen ved at gå med en skridttæller i en uge. Det er blandt andre Niels Boserup, direktør for Københavns Lufthavne, der konkurrerer med Stig Elling, salgsdirektør for Star Tour. Og det er Mette Frederiksen, medlem af Folketinget for Socialdemokraterne, Lars Barfoed, familie- og forbrugsminister, Poul Erik Skov Christensen, formand for 3F og Lykke Friis, europapolitisk chef i Dansk Industri.

Kampagnen bakkes op af Sundhedsstyrelsen, Hjerteforeningen, Diabetesforeningen, Kræftens Bekæmpelse, Gigtforeningen, Dansk Vandrelaug, DFIF Motion på arbejdspladsen, Nationalt Center for Sundhedsfremme på Arbejdspladsen (NCSA) og De Regionale Netværk - Virksomhedernes Sociale Engagement, DR Lægens Bord og ECCO Walkathon.

Hvordan melder man sig til?

For at deltage skal du og op til syv af dine kolleger danne et hold, vælge en holdkaptajn og melde jer til på www.taeldineskridt.dk . Som deltagere skal hele holdet gå med en skridttæller og hver dag indtaste dagens antal skridt. I får point i forhold til antal skridt, indtastningsdage, antal udfordringer og forbedringer af jeres motionsniveau i løbet af de to uger. Vindere er det hold, som opnår flest point. Tilmeldingen er gratis og sidste frist er onsdag den 26. oktober.


Du har fravalgt en eller flere cookies, hvilket kan påvirke visse udvidede funktioner på siden.