Annonce

5 råd til at forebygge skiskader

Et godt råd til at undgå visse skiskader er at være i god form. Men hvilke andre forholdsregler kan man tage, hvis man allerede er på vej til pisten?

Hvert år er der mange, der pakker bilen og tager afsted for at stå på ski. Men skikørsel kan resultere i skader, blandt andet knæskader og håndledsbrud. Her får du fem gode råd til, hvordan man kan forsøge at undgå de typiske skader på skiferien.

Læs også: Typiske skiskader

1. Opvarmning på pisten:

Hvis man laver en let opvarmning, kan man nedsætte risikoen for knæskader og lignende, da sener og bindevæv bliver mere elastiske, og musklerne reagerer hurtigere. Opvarmningen kan bestå af squats, lunges og udstrækning. Se et eksempel på et opvarmningsprogram her.

2. Husk skihjelmen:

En af de vigtigste ting at huske er en skihjelm. På samme måde som cykelhjelmen hører til cyklen, bør skihjelmen også naturligt følge med, når man skal på ski. Man kan også anskaffe sig et rygskjold, som kan yde en ekstra beskyttelse af ryggen.

3. Hold dine skistave korrekt:

Vær opmærksom på hvordan du bruger stropperne til dine skistave. Man kan nemlig skade tommelfingre eller håndled, hvis man falder, mens man bruger stropperne forkert. Læs her, hvordan du bruger dem korrekt.

Læs også: Snowboard og skader

4. Tjek skienes bindinger:

Knæskader er en af de hyppigste skiskader, og de forekommer ofte, fordi bindingerne på skiene er indstillet forkert. Sørg derfor for at en ekspert indstiller bindingerne, og test dem eventuelt selv efterfølgende.

5. Pas på solen:

Solens stråler kan som bekendt give nogle rigtig kedelig solskoldninger på skituren, men solens stærke lys kan også påvirke øjnene, da man kan blive sneblind. Sørg derfor for at bruge et par gode sol- eller skibriller med UV-filter og husk solcremen.

Få flere nyheder om sundhed i Netdoktors nyhedsbrev


Kilder: Netdoktors egne sider: Typiske skiskader, Opvarmning på pisten, Sådan holder du dine skistave og Pas på solens i sneen.

Sidst opdateret: 08.02.2018

Annonce