Annonce

Bynkepollen-sæsonen er i gang: Få et overblik i pollenkalenderen

Sæsonen for bynkepollen er netop gået i gang, og det kan medføre gener hos mange. Læs med her, hvor du får tips til, hvad du kan gøre for at mindske generne og få et overblik over pollen-sæsonerne i pollenkalenderen.

Den sidste store pollen-sæson er netop gået i gang. Bynken er nemlig begyndt at blomstre, og det giver bynkepollen i luften. Er du allergisk overfor bynken, kan du derfor opleve gener nu. Men heldigvis er der råd at hente.

Læs også: Krydsallergi: Fra pollen til fødevare

Længere sæson men lave niveauer

I Danmark er det sjældent at niveauerne for bynkepollen i luften bliver meget høje, til gengæld er der sket en udvikling, hvor sæsonen for bynkepollen er blevet længere, end den tidligere har været. Den starter derfor tidligere og slutter senere. Det er en udvikling, der ikke kun findes ved bynkepollen, men på grund af det varmere klima forventes det, at de fleste pollensæsoner bliver længere, end de tidligere har været.

Herunder kan du få et overblik over, hvor længe de forskellige pollensæsoner varer.

Netdoktors pollen-kalender Kilde: Astma-Allergi Danmark

Gode råd til dig med bynkeallergi

Hvis du er allergisk overfor bynken, så er der nogle råd, du kan følge. Typisk for bynken er, at den smider sin pollen tidligt på dagen. Det giver mest bynkepollen i luften om morgenen. Derfor kan det være en god ide at rykke dine udendørs aktiviteter til senere på dagen, hvor koncentrationen er lavere.

Derudover er det en god ide, at holde dine døre og vinduer lukkede i dagtimer og først lufte ud efter mørkets frembrud. Undlad at tørre vasketøj udendørs i din pollensæson og begynd på din medicin, når din pollensæson begynder.

Du kan holde øje med dagens pollental på Astma-Allergi Danmarks hjemmeside her.

Se en oversigt over Netdoktors nyhedsbreve og tilmeld dig her


Kilder: astma-allergi.dk og Netdoktors egen artikel om græspollen og pollenallergi

Sidst opdateret: 18.07.2023

Annonce