Et nyt studie fra Portugal har fundet tegn på, at chokolade kan beskytte hjernen mod demens.
531 personer over 65 år deltog to gange med fire års mellemrum i en såkaldt mini mental state examination (mini-undersøgelse af mental-status), der blandt andet undersøger korttidshukommelse, opmærksom og kognition, altså evnen til at opfatte ny information, overveje samt anvende den viden, man allerede har.
Resultaterne viste, at de deltagere, som indtog mest chokolade, klarede sig bedst i anden omgang af testen, hvilket peger på, at chokolade kan beskytte hjernen mod aldersrelateret nedgang i kognition. Forskerne ved ikke præcis, hvilke stoffer i chokoladen, der giver den positive virkning, men nogle bud er flavonoider, som er antioxidanter, koffein, samt theobromin, hvis effekter minder om koffeins.
Mere forskning nødvendig
Studiet tog ikke højde for kakaoindholdet i chokoladen, hvilket ellers er interessant, da højere kakaoindhold betyder højere indhold af de virksomme stoffer. Desuden blev deltagernes kost ikke gransket nærmere, og der kan derfor være forskel på, hvor sundt deltagerne spiste til daglig. Forskerne foreslår derfor yderligere forskning på området.
FÅ FLERE NYHEDER OM SUNDHED HER!
Kilde: Journal of Alzheimer’s Disease
Sidst opdateret: 11.08.2016