Annonce

Corona: Behandling godkendt til test på mennesker

En ny behandling mod corona er netop blevet godkendt til de første kliniske forsøg på mennesker. Behandlingen er udviklet af danske forskere fra Københavns Universitet og Rigshospitalet.

Verden over bliver der forsket i nye mulige behandlinger mod coronavirus, og nu er danske forskere på banen med et lovende bud; den såkaldte inhalationsbehandling. Behandlingen er udviklet af forskere fra Rigshospitalet og Københavns Universitet, og den er netop blevet godkendt til test på mennesker af Lægemiddelstyrelsen.

Thomas Bjarnsholt, som er professor ved Klinisk Mikrobiologisk Afdeling på Rigshospitalet og på Institut for Immunologi og Mikrobiologi på Københavns Universitet, er idémanden bag behandlingsteknologien. Han siger:

- Det er en stor dag for os. Inhalationsbehandlingen er på vej til at blive en realitet. Og forhåbentlig vil vores næste forsøg vise, at behandlingen er sikker i mennesker.

Læs også: Det tredje vaccinestik: Hvem, hvornår og hvorfor?

Mild syreopløsning giver immunforsvaret en hjælpende hånd

Behandlingsteknologien har Thomas Bjarnsholt udviklet i samarbejde med sine kolleger og den norske virksomhed SoftOx Solutions, der har patent på teknologien.

- Det er en behandling, hvor man inhalerer en mild syreopløsning, som giver immunforsvaret en hånd med at nedkæmpe infektioner i luftvejene fra bakterier eller virus. Ambitionen er, at den også skal kunne bekæmpe andre infektioner som lungebetændelse, influenza og tuberkulose. Alle tre er sygdomme, som millioner af mennesker dør af hvert år på verdensplan, fortæller Thomas Bjarnsholt om teknologien.

Læs også: Sådan kan dit immunforsvar svækkes

Han glæder sig over, at behandlingen er blevet godkendt til test på mennesker. Det betyder nemlig, at inhalationsbehandlingen er et skridt nærmere at blive et reelt behandlingstilbud for patienter med corona.

- Selvom flere vaccinetilbud nu er i brug mod COVID-19, er der stadig behov for nye og anderledes behandlingsmetoder, der især er målrettet de patienter, der bliver indlagt med COVID-19, siger Thomas Bjarnsholt.

Thomas Bjarnsholt er tilknyttet SoftOx Solutions som videnskabelig konsulent. Han har desuden aktieoptioner i virksomheden og er en del af virksomhedens advisory board.

Få flere nyheder om sundhed i Netdoktors nyhedsbrev


Kilder: Dagens Medicin og Rigshospitalet

Sidst opdateret: 14.10.2021

Annonce