Annonce

Corona-dødelighed: Næsten dobbelt så høj hos mænd

Danmarks Statistik har undersøgt dødeligheden hos personer med corona, og de har fundet store forskelle mellem mænd og kvinder.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at dødeligheden med corona i en periode var næsten dobbelt så høj hos mænd som hos kvinder. Forskerne har kigget på data fra første marts 2020 til udgangen af 2021. I den periode var der 3.550 danskere, der døde med corona - det vil sige, at de indenfor 30 dage før dødstidspunktet, har fået en positiv coronatest.

Tallene er blevet aldersjusteret. Anne Vinkel Hansen, der er fuldmægtig i Danmarks Statistik forklarer, at - Kvinder bliver i gennemsnit ældre end mænd, og når vi tager højde for det ved at aldersjustere i forhold til befolkningens alder, kan vi se, at overdødeligheden hos mænd er mere markant.

For kvinder var dødeligheden med corona 46 ud af 100.000, mens den for mænd var lidt over 81 ud af 100.000. Altså var dødeligheden hos mænd næsten dobbelt så høj.

Køn er ikke altafgørende

Selvom undersøgelsen viser, at dødeligheden var højere hos mændene, er køn ikke afgørende for, hvordan du kommer igennem et corona forløb. Den vigtigste faktor er nemlig alder. Derudover har undersøgelsen ikke taget højde for andre faktorer for dødeligheden, hvor blandt andet livsstil kan spille en rolle. Anne Vinkel Hansen forklarer - Derudover viser tallene, hvem der er døde med COVID-19 og ikke nødvendigvis døde af COVID-19. Den højere dødelighed blandt mænd kan derfor skyldes mange forskellige faktorer såsom livsstil, men det er ikke sammenhænge, vi har undersøgt.

Få flere nyheder i Netdoktors nyhedsbrev


Kilde: ritzau.dk

Sidst opdateret: 10.05.2022

Annonce