Annonce

Corona: Hvad hvis du bliver syg på ferien?

Hvad gør du, hvis du bliver syg på din ferie? Dækker din rejseforsikring mon test og behandling? Læs med her, og få svar på dine spørgsmål om ferierejser under corona.

Kribler det alle steder for at komme på storbyferie i en trendy metropol? Eller savner du at ligge og stege i en solstol på en hvid sandstrand?

Sommerferie og udenlandsrejser hænger tæt sammen for mange danskere. Det seneste år har mange af os dog måttet blive hjemme i Danmark. Men som andelen af vaccinerede mennesker stiger, bliver der nu løbende åbnet op for, at flere kan rejse på ferie. Der er altså håb forude for dig, der slet ikke kan vente med at komme afsted.

Men, men, men! Selvom man principielt gerne må rejse ud på ferie, så er der stadig en masse corona-relaterede ting, du skal være opmærksom på. For hvad sker der, hvis du bliver smittet, når du er afsted? Gælder dit blå sygesikringsbevis? Dækker din rejseforsikring omkostninger ved test og lignende? Det dykker vi ned i her med hjælp fra coronasmitte.dk.

Læs også: Coronapas: Sådan fungerer det

1) Hvad gør jeg, hvis jeg bliver smittet på min ferie?

Hvis du bliver smittet med corona, mens du er på ferie, skal du gå i isolation og følge de lokale myndigheders anvisninger. Derudover skal du hurtigst muligt tage kontakt til din rejseforsikring.

Bliver du syg og har brug for akut bistand, for eksempel rådgivning om dine muligheder eller hjælp til at få fat på dit forsikringsselskab, kan du kontakte den danske ambassade i det land, du er rejst til. Du kan se en liste over alle danske ambassader og konsulater på Udenrigsministeriets hjemmeside. Her kan du finde kontaktinformationer og vejledninger. Du kan også kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter med henblik på hjælp og rådgivning.

Hvis du bliver så syg, at det er nødvendigt med indlæggelse, skal du stadig følge de lokale anvisninger. Du bør også orientere din rejsearrangør og kontakte din forsikring, hvis du har brug for akut sundhedsfaglig bistand.

Læs også: Corona: Anbefalinger til dig der er færdigvaccineret

2) Dækker min rejseforsikring test og andre corona-omkostninger?

Hvor meget forsikringen dækker i tilfælde af, at du bliver smittet med corona eller er nødt til at lade dig teste, svinger meget mellem de forskellige forsikringsselskaber. Derfor er det en god idé at tale om corona-situationen med dit forsikringsselskab, inden du rejser.

Læs også: Det blå sygesikringskort

3) Hvordan bruger jeg det blå sygesikringskort?

Det blå sygesikringskort skulle gerne være fast inventar i din rejsetaske, for det kan redde dig fra en stor regning, hvis du bliver syg eller kommer til skade, mens du er på ferie. Sygesikringskortet gælder i alle EU-lande, Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz.

Du er også dækket af det blå sygesikringskort, hvis du har brug for lægehjælp på grund af corona. Med det blå sygesikringskort har du ret til behandling i det offentlige sundhedsvæsen på lige fod med borgere, der er offentligt sygesikret i det land, du er rejst til.

Der kan være forskel på, hvilken behandling du har ret til, afhængigt af hvordan reglerne for offentlig sygesikring er i det land, du ferierer i. Kortet dækker især:

  • Nødvendig hjælp, hvis du bliver akut syg eller kommer til skade
  • Nødvendig hospitalsbehandling
  • Nødvendig medicin
  • Behandling på offentlige sygehuse og klinikker, der har en aftale med den offentlige sygesikring i det land, du er rejst til.

Kortet dækker ikke privat behandling eller hjemtransport.

Anbefalingerne for, hvor det er forsvarligt at rejse til, opdateres løbende. Du kan finde alle Udenrigsministeriets rejsevejledninger her.

Få flere nyheder om sundhed i Netdoktors nyhedsbrev


Kilder: Coronasmitte.dk og Udenrigsministeriet

Sidst opdateret: 07.06.2021

Annonce